Reşadiye ilçesinde akşam saatlerinde yaklaşık 20 dakika süren dolu ve yağmur yağışı sonucu su baskınları yaşandı. Mahalle aralarındaki sokaklar göle dönerken, oluşan sel nedeni ile kaldırım ve yollardaki parke taşları söküldü. Kısa süreli vatandaşlar korku ve panik yaşarken, oluşan su baskınlarına karşı çevre ilçelerden destek geldi.

Reşadiye Belediye Başkanı Rafet Erdem, yaşanan su baskını sonrasında ekiplerin seferber edilerek canla başla çalıştığını kaydetti. Niksar ve Erbaa ilçelerinden gelen itfaiye ve vidanjör araçları ile su baskınlarına müdahale edildiğini belirten Başkan Erdem, “İlçemizde akşam saatlerinde aniden bastıran yağış etkili oldu. Çermik Mahallesi sel nedeni ile çamurla kaplandı. Birçok ev ve iş yerini yağmur ve dolu yağışı sonucu su bastı. Bazı mezarlıklarımızın istinat duvarları çöktü, kaldırım ve yollarda hasar var. Bazı idarecilerden beklediğimiz desteği göremedik. Ama sevindirici olan tarafı can kaybı ve yaralı olmaması” diye konuştu.

Öte yandan, bir süre önce yapılan kanal ve dere ıslahı çalışmaları sonucu olası sel felaketin önlendiği belirtilirken, Reşadiye halkından zarar görenlerin belediyeye müracaat ettiği bildirildi.