Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesinde Suriye ordusu tarafından atılan bombanın düşmesi sonucu hayatını kaybeden Gülşah Özer'in evi soyuldu.

Suriye ordusunun attığı toplardan birinin Şanlıurfa Akçakale'ye bağlı Yenimahalle'de bir eve düşmesi sırasında hayatını kaybeden Gülşah Özer'in evinde taziye nedeniyle kimse kalmıyordu. Bunu fırsat bilen hırsızların eve girerek klima, çamaşır ve bulaşık makineleri ile bazı değerli eşyaları çaldığı öğrenildi.

Konuyla ilgili bilgi veren Özer'in kardeşleri, taziye nedeniyle eve 3 gündür kimsenin eve gitmediğini, bunu fırsat bilen soyguncuların, hırsızlık yaptığını söyledi. Bölgede sürekli benzer olayların yaşandığına işaret eden Özer'in kardeşleri, “Bu acılı günümüzde bile böyle bir olayın yaşanması, bölgedeki durumu özetliyor.” dedi.

Öte yandan taziyeye katılan Özer'in akrabaları kendi evlerinin de soyulmuş olabileceğinden endişelendiklerini söyledi. Hırsızlık olayının özellikle sınır kapısından kontrolsüz giriş ve çıkışların yapılmaya başlanmasından sonra arttığına işaret eden vatandaşlar, sınırdan geçişlerde yetkililerin daha dikkatli olması gerektiği hatırlatmasında bulundu.