TEV 2012-2013 öğretim yılında; 2850 öğrenciye aylık 140 TL Mesleki Orta Öğrenim Bursu, 6353 öğrenciye aylık 370 TL Yükseköğrenim (Üniversite) İhtiyaç Bursu 57 öğrenciye 650 TL TEV Yüksek Lisans Bursu, 38 öğrenciye ise aylık 950 TL TEV Doktora Bursu, 202 öğrenciye de aylık 1.000 TL. Üstün Başarı Bursu verecek. İzmir ve Trabzon TEV Kız Öğrenci Yurtları’nda ise 250 kız öğrenci ücretsiz olarak barınacak.

TEV’in ihtiyaç burslarından yararlanmak isteyen öğrencilerin 1-31 Ekim 2012 tarihleri arasında tev.org.tr web adresinden form doldurup, çıktısını öğretim kurumlarına teslim etmeleri gerekiyor. Kesin sonuçlar TEV Genel Müdürlüğünce burs kazanan öğrencilere yazı ile duyurulacak, ayrıca TEV'in web adresinden takip edilebilecek.

Türk Eğitim Vakfı, 2012 – 2013 öğretim döneminde, öğretim kurumlarınca seçilenlerin yanı sıra, engelli ve yetiştirme yurdunda barınarak yüksek öğrenim görmeye hak kazanan öğrenciler ile doğal afetlerden zarar gören ailelerin öğrenim gören çocuklarına da burs verecek.

TEV, bursiyerlerine parasal destek sağlamanın yanı sıra, sosyal yönden de gelişmelerini sağlamak için faaliyetlerde bulunuyor. Bursiyerler bu amaçla; öğretim dönemi içerisinde, Türk Amerikan Üniversiteliler Derneği'nin İngilizce kursundan ücretsiz faydalanabilecekler. TEV, bursiyerleri için ayrıca staj yeri temin ediyor, dizi toplantılar yaparak, bursiyerlere rehberlik ve danışmanlık hizmeti veriyor, teknik, moral ve kültür gezileri düzenliyor, ücretsiz tiyatro ve konser davetiyesi sağlıyor.

Türkiye’nin en köklü vakıflarından biri olan TEV, kuruluşundan bu yana geçen 45 yıl içinde 195 bin gence eğitim desteği sağladı. Gelecek nesillerin ülkemize her alanda katkı sağlamasının eğitim ile gerçekleşeceğini savunan vakıf, bu yıl yurt içinde 9.500, yurt dışında da 129 gencin eğitimine destek olacak.