Bahçeli ve Kılıçdaroğlu çocukların zehirlendiğini söylediler. 6 üniversiteden verilen rapor var işte sonucu;

İllerden süt örnekleri alındı ve hiçbirisinde hastalık yapıcı mikroorganizmaya rastlanmadı. Bakteri toksinin yönünden bir bulguyla karşılaşılmadı. Sadece Sivas'ta durduruldu ve o firma projeden çıkarıldı. Türkiyede süt tüketimi sınırlı olduğu için okul sütü bunu düzenli hale getirmek için bir rol oynayacaktır. Sizde olunca savunacaksınız başka zaman olunca yerden yere vuracaksınız. Sayın Hasan Gemici'nin açıklamaları; 4 ilde süt dağıtılmış ona rağmen binlerce çocuk hastanelere kaldırılmış. O insanlarada beceremedniz yandaşlara dağıttınız demek çok yanlış. Bu öğrencilerin çoğu birbirinden etkilenmiştir. Bizim bakanların açıklmasını ti'ye alanlar varya bunları duysunlar. Bu bakanlara bu bilgileri işin uzmanları veriyor. Bakanlarda kamuoyunu bilgilendiyor. Çocukların nafakası yüzünden eleştiri yapabilirsiniz ama eleştirirken ideolojik bir duruma koyan iftiralar siyasi etikle yakışmıyor. Ücretsiz ders kitabı dağıtırkende en ufak birşey tespit ettiklerinde yine böyle yaptılar. Herşeyde hata yapı vardır ama eleştiri yapıcı olursa bu sürece katkıda bulunaksa onu öper başımıza koyarız. kusura bakmayın ama saygı değer ilişkiler değil bunlar. İzmir belediyesinin dağıttığı yağlı süt, bizimkiler ise tam yağlı süt.

MİLLİ BAYRAMLAR

Milli ve resmi bayramlarla ilgili hükümetimiz yönetim değişkliği yaptı. Buna CHP'den çok MHP sahip çıktı. Statükoya şimdi MHP sahip çıkıyor. AK Parti'ye rejime karşı olmakla suçladılar. Atatürk zamanında yapılan programlarda cumhuriyetin değişimi göstermek için meydanlarda sergileniyordu. O zaman bu gerekliydi ama artık bu araç gereçleri herkes biliyor. Ama haklı oldukları tek şey onların anladığı cumhuriyet ile bizim anladığımız farklı. Biz demokratik cumhuriyetten yanayız.

TSK BİLDİRİSİ

Konu ne olursa olsun Silahlı Kuvvetler aslında hiç bildiri yayınlamamalıdır. Silahlı Kuvvetler’in Savunma Baklanlığı ya da yargıya başvurma hakkı vardır. Silahlı Kuvvetler sonuçta şamar oğlanı değil. Ama bildiri ile vatandaşla muhatap olma dönemi kapanmalıdır. Astsubaylara yönelik bildiri yayınlamak da hoş olmamıştır, bunu kabul edelim.

“AK Parti neden buna tepki göstermedi” deniyor. TSK’nın yayınladığı muhtıra olarak tanımlanacak bir bildiriye biz kendimizi muhatap kabul ederiz. Ama son hadise buna örnek değildir. Ordumuz darbecilikten kurtulmaya çalışıyorsa hepimizin bu sürece katkıda bulunması gerekiyor. Ak Parti’nin esasen duruşu budur.