Genelkurmay'dan yapılan açıklamada, "Hakkâri / Çukurca bölgesinde Bölücü Terör Örgütü mensubu teröristlerce kullanıldığı tespit edilen barınak, mağara ve silah mevziileri düzenlenen hava harekâtı ile imha edilmiştir" denildi.
TSK'dan yapılan diğer operasyonlara ilişkin açıklamalar şöyle:

Ovacık'ta patlayıcılar imha edildi
Tunceli / Ovacık'ta, yapılan arazi aramasında, bir adet El Yapımı Patlayıcı (20 m² alan içerisinde toprağa gömülü vaziyette tuzaklanmış, dört ayrı noktada tek ateşleme sistemine bağlı iki adet 10 kg'lık, iki adet 40 kg'lık plastik bidon içerisine yerleştirilmiş toplamda 100 kg'lık ANFO) tespit edilerek imha edilmiştir.

12 adet tüp bulundu
Ağrı / Merkez'de yapılan arazi aramasında, yere gömülü vaziyette 10 adet 12 kg'lık dolu mutfak tüpü tespit edilerek imha edilmiştir.

Kaleşnikof mühimmatı ele geçirildi
Hakkâri / Şemdinli'de bir ev ve eklentilerinde yapılan aramada, üç adet Kaleşnikof piyade tüfeği şarjörü ve bu silaha ait 100 adet fişeği ele geçirilmiştir.

2 kişi gözaltına alındı
Nusaybin'de icra edilen operasyonda, “Terör Örgütüne Üye Olmak” suçundan bir Bölücü Terör Örgütü mensubu terörist, “Yardım ve Yataklık Yapmak” suçundan iki iş birlikçi gözaltına alınmıştır.

1 terörist yakalandı
Şanlıurfa / Suruç'ta, Suriye'den Türkiye'ye yasa dışı yollardan geçmeye çalışan bir Bölücü Terör Örgütü mensubu terörist yakalanarak gözaltına alınmıştır.