TSK'nın açıklaması şöyle:

27 Eylül 2012 tarihli bir gazetede; ABD Genelkurmay Başkanı Orgeneral Martin E. Dempsey'in, geçtiğimiz hafta gerçekleşen Türkiye ziyareti esnasında, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel'e “Terörle Mücadele için bu soba borusu halinden çıkın.” “Terörle mücadeleye yönelik Emniyet, Genelkurmay, MİT ve Dışişleri arasında koordinasyon eksikliğinden kaynaklı istihbarat hataları var.” şeklinde ifadelerde bulunduğu iddia edilmektedir.

Misafir ülke Genelkurmay Başkanlarının, ziyaretleri sırasında, ev sahibi ülkedeki muhataplarının kendi güvenlik meseleleri ile ilgili eleştirilerde bulunması söz konusu değildir. Bahse konu iddia tamamen gerçek dışıdır.

Ayrıca, Başbakanlığın Genelgesi ile terörle mücadelede istihbarat desteği kapsamında Genelkurmay Başkanlığı, İçişleri Bakanlığı, Jandarma Genel Komutanlığı, MİT Müsteşarlığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü ve ast birimleri arasında çok yakın ve koordineli bir işbirliği tesis edilmiştir. Bu kapsamda, kurumlar arasında düzenli aralıklarla koordinasyon toplantıları yapılmakta, bilgi paylaşımı aksaksız olarak yürütülmektedir.