Tunceli merkeze bağlı Çiçekli ve Demirkapı köyleri civarında güvenlik güçlerince terör örgütüne yönelik operasyon başlatıldı. Operasyona askeri birliklerin yanı sıra özel harekat timlerinin de katıldığı öğrenildi.

Operasyon bölgesinden silah ve patlama sesleri duyuluyor. Bölgede helikopter hareketliliği de yaşanıyor. Tunceli-Hozat kara yolunun 2. kilometresinde barikat kuran askerler, bölgeye geçişe izin vermiyor.

ŞIRNAK'TA PKK OPERASYONU
Şırnak merkez ve Cizre, Silopi ile İdil ilçelerinde PKK adına 1 polis memurunu şehit edilmesi, 5 polis memurunun da yaralanması olayı başta olmak üzere çeşitli eylemlere katılanlara yönelik düzenlenen operasyonda gözaltına 56 kişiden 32'si, tutuklandı.
Şırnak Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada, Şırnak merkez ve İdil, Cizre ile Silopi ilçelerinde PKK/KCK terör örgütünün çağrısı üzerine yasadışı eylem yapan kişilere yönelik Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin operasyon düzenlediği belirtildi.
Açıklamada, şüphelilerin PKK/KCK terör örgütünün çağrıları doğrultusunda örgüt adına düzenlenen eylemlerde, terör örgütünün amaç ve stratejisi doğrultusunda faaliyet gösterdikleri, terör örgütünün propagandasını yaptıkları, örgüt adına kamu bina ve araçları ile güvenlik güçlerine yönelik taşlı, molotoflu, havai fişekli ve patlayıcı madde ile saldırı düzenledikleri, bu saldırıları organize ettikleri ve bu saldırılarda kullanılacak malzemeleri temin ettikleri kaydedildi.
Şüphelilerin İdil İlçesi'nde AK Parti ilçe başkanının aracını kundakladıkları, nevruz etkinlikleri sırasında 1 polis memurunun şehit edilmesi, 5 polis memurunun yaralanması ile okul yakma eylemleri gerçekleştirdikleri belirtildi. Açıklamada şöyle denildi:
"Eylemleri gerçekleştirdikleri açık kimlik bilgileriyle tespit edilen örgütün gençlik yapılanması olan Demokratik Yurtsever Gençlik Meclisi (DYGM) üyesi şahıslara yönelik 14.09.2012 ve 05.10.2012 tarihleri arasında gerçekleştirilen 9 ayrı planlı operasyon kapsamında; yakalanarak gözaltına alınan şahısların adli işlem neticeleri sonucunda; 68 ikamette arama yapıldı, 56 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınan bu kişilerden 32'si çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklandı. 8 kişiye de adli kontrol verildi, 9 kişi Cumhuriyet Savcısı tarafından, 7 kişi de çıkarıldığı mahkemece serbest bırakıldı" denildi.