Uçağın düşmesine Pantsir S1 ya da Buk M2 tipi bir füzenin neden olduğu düşünülüyor. Kaza kırım raporuna göre; Suriye füze bataryasının başındaki nişancı, Türk jetinin koordinatlarını radar ile tespit ettikten sonra radarı kapadı ve füzeyi "optik" sistemlerle güdümledi.

Türk savaş uçaklarının üzerinde radar ikaz sistemi (RVR) bulunuyor, ancak bir diğer korunma aracı olan füze ikaz sistemi (MWS) yer almıyor. Bu nedenle pilotlar, radar kilitlenmesi uyarısını alsalar da Suriyeli nişancının radarı kapamasının ardından ateşlediği füzeyi gözle görünceye dek fark edemediler.

SURİYE'NİN FÜZELERİ

Milliyet'in haberine göre; İsrail tehdidi nedeniyle, Suriye çok güçlü bir hava savunma sistemine sahip bulunuyor. Suriye'nin Akdeniz kıyısındaki yerden havaya SA-2, SA-3, SA-5 ve SA-6 füze sistemleri radar güdümlü olarak çalışıyor. Rusya'dan kısa süre önce satın alınan Pantsir S1 ve Buk M2 füzeleri ise hem radar hem de optik güdümlü olarak ateşlenebiliyor. Düşürülen uçağın füze bataryasının radar sinyalini ilk etapta almasına karşın füzenin ateşlendiğini fark etmemiş olması, füzenin optik güdümle ateşlendiğini gösteriyor. Bu göstergeler ışığında, Suriye'nin Türk jetini hem radar hem de optik güdüme sahip Pantsir S1 ya da Buk M2 füzesiyle vurduğu tahmin ediliyor.

'BUK M2' AĞIR BASIYOR

Bu iki füzeden Buk M2'nin kullanılmış olma ihtimali daha yüksek. Çünkü kaza kırım raporunda, pilotların uçağa çarpmadan patlayan bombanın blast (basınç) etkisiyle şoka girerek kontrolü kaybettikleri yazıyor. Buk M2, Pantsir S1'e kıyasla daha büyük harp başlığı taşıyor. Daha büyük harp başlığı, daha büyük bir patlama ve daha fazla blast etkisi anlamına geliyor.