Emniyet teşkilatı, 2006'dan bu yana farklı ülkelerde görev yapan toplam 3 bin 55 polise; çevik kuvvet, toplumsal olaylara müdahale araçlarıyla taktik, güvenlik yönetimi ve müzakere alanlarında eğitim verdi.

Bu eğitimlerde, boya, gaz, köpük gibi gerçek malzemelerin kullanılmasının yanı sıra Türk polisi, insan hakları ve orantılı güç kullanımı konusunda da tecrübelerini yabancı meslektaşlarına aktardı.

7 ülke daha listeye eklendi
Son 2 yılda, eğitim verilen ülkelere Makedonya, Kosova, Bosna Hersek, Kırgızistan, Libya, Afganistan ve Özbekistan da eklendi.

Proje kapsamında Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı'yla yapılan ortak çalışma sonucu İstanbul'a gelen Özbekistanlı polis heyetine, çevik kuvvetin alacağı önlemler ve müdahale konusunda 2 haftalık bir eğitim verildi.

Afganistan'daki bir polis okulundan Sivas'a gelen 560 öğrenciye 4 dönem halinde çevik kuvvet ve toplumsal olaylara müdahale konusunda bilgi verildi.

Emniyet yetkilileri, ayrıca Kırgızistan'da seçim güvenliği hakkında 40 personele kurs verdi.

Çevik kuvvet eğitimleri,  Balkanlara da yayıldı
İç karışıklıkların yoğun olarak yaşandığı Kosova'da 2012 yılında 21 personele toplumsal olaylara müdahale aracı sürücülüğü ve operatör kursu verildi.

Makedonyalı 40 polis ise bir hafta süreyle toplumsal olaylarda güvenlik eğitimi aldı.

TİKA Uluslararası Polis Eğitim İşbirliği Projesi'yle tarihsel bağların bulunduğu Bosna Hersek'te görev yapan 40 çevik kuvvet elemanına temel eğitim uygulamaları tatbikatlarla anlatıldı.

Arap Baharı sonrası Devlet Başkanı Muammer Kaddafi'nin devrildiği Libya'daki 851 emniyet personeli, Sarıyer'deki Adile Sadullah Mermerci Polis Eğitim Merkezi'nde ağırlandı. Libyalı polislere teorik ve pratik olarak çevik kuvvet temel eğitimi verildi.

Ders alan diğer ülkeler
Türk Emniyeti, toplumsal olaylar ve çevik kuvvet önlemleri konusunda Antigua Barbuda, Fildişi, Azerbaycan, Moğolistan, Kazakistan, Arnavutluk ve Sudan polisine de çeşitli dönemlerde eğitim ve kurs verdi.