Güney Kore hükümetinden yapılan açıklamada, Kepco şirketinin başkanının, güvenlik testinden geçmemiş aksamlar kullanıldığı belirlenen iki nükleer reaktörün kapatılmak zorunda kalmasının ardından istifa ettiğini duyurdu.

Ülkenin Bilgi Ekonomisi Bakanlığı, santraller tarafından tedarik edilen ve sayıları 7 bin 600'ün üzerinde  olan aksamların güvenlik onaylarının sahte olduğunun anlaşılmasını ardından iki nükleer reaktörün kapatıldığını duyurdu.

>> KEPCO İLE İŞBİRLİĞİ ANLAŞMASI İMZALANDI

Güney Kore'nin 23 nükleer santrali bulunuyor ve bu santrallerin tümü de tamamen devlete ait olan Kepco şirketi tarafından işletiliyor.

Geçtiğimiz yıl Kepco'nun başına getirilen Kim Joong Kyum'ın istifasını sunduğu belirtilirken, hükümetin istifayı kabul edip etmediği yönünde bir açıklama yapılmadı.

Güney Kore, Sinop'ta yapılması planlanan nükleer santrale talip olmuştu. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız ile Güney Kore Bilgi Ekonomi Bankası Bakanı Hong Sukwoo geçtiğimiz şubat ayında EÜAŞ ile Güney Kore firmaları arasında Afşin-Elbistan'daki kömür sahaları ve mevcut kömür santrallerinin rehabilitasyonuna ilişkin de mutabakat zaptı imzalamıştı.