Edremit ilçesinde yaptırılan okulun açılış törenine katılan Vali Yardımcısı Zafer Coşkun, Van'ın son bir yıl içerisinde büyük felaketlerle karşı karşıya kaldığını ve kentte büyük yıkımlar yaşandığını belirterek, bu yıkımlardan en çok eğitim kurumlarının zarar gördüğünü söyledi.

Eğitimin, milletleri yücelttiğine değinen Coşkun, yaşanan tüm olumsuzlukların eğitimsizlik ya da fakirlikten olduğunu ifade eden Coşkun, ''Şu an gelişmiş ülkelere, demokratikleşmiş ülkelere baktığımızda her yönüyle eğitim sisteminin daha fazla özelleştiğini görüyoruz. Devletimizin bir politikası önümüzdeki dönemlerde İnşallah bu tür yatırımların örneklerini artırmaktır'' dedi.

Hürriyet Eğitim Kurumları Genel Müdürü Fuat Ayan ise yaptırdıkları okulun, 100 yıllık bir idealin gerçekleşmesi için atılmış önemli bir adım olduğunu belirtti.

Ayan, kentte yaşanan depreme rağmen projelerine ara vermediklerini ve öngörülen zamandan daha kısa sürede okullarını açtıklarını bildirerek, okulun Van halkına ve öğrencilere hayır olması temennisinde bulundu.

Konuşmaların ardından Türkçe ve Kürtçe yapılan dualarla okulun açılış kurdelesini kesen davetliler, dersliklerde incelemede bulundu.

Törene AK Parti Van Milletvekili Burhan Kayatürk, İl Milli Eğitim Müdürü Ali İhsan Sayılır, kamu kurum müdürleri, öğrenci ve veliler katıldı.