Dünya Ekonomi Forumu (WEF) Yönetim Kurulu Başkanı Klaus Schwab, Türkiye'nin laik bir demokrasiyle ağırlıklı olarak Müslüman bir nüfusu bağdaştırdığını, bunun da özellikle diktatörlükten kurtulma çabaları gösteren başka ülkelere örnek olduğunu vurguladı.

Schwab, Dünya Ekonomi Forumu Ortadoğu, Kuzey Afrika ve Avrasya Zirvesi'nin açılış oturumunda yaptığı konuşmada, son birkaç yıl içinde iş dünyasının ve siyasi alanda tüm liderlerin bir dizi krizin yaşandığına tanıklık ettiklerini belirterek, bu krizlerin tüm dünyayı etkilediğini, ulusal borç sorunu, konut kredisi sorunu, Arap baharı gibi gelişmelerin dünyanın hep belirli bölgelerinde ortaya çıktığını, ancak buna rağmen küresel ekonomik ve sosyal gerçeği değiştirdiklerini, dönüştürdüklerini söyledi.

Özellikle sahip olduğu coğrafi konumu ile benzersiz bir pozisyona sahip olan Türkiye'nin doğunun en batı, batının da en doğu kısmında yer aldığını dile getiren Schwab, ''Türkiye, laik bir demokrasiyle ağırlıklı olarak Müslüman bir nüfusu bağdaştırmaktadır. Bu da özellikle diktatörlükten kurtulma çabaları gösteren başka ülkelere örnek olmaktadır. Türkiye, ekonomik krize rağmen OECD ülkeleri içinde en hızlı büyüyen ülkedir. Bu durum da herkese umut vermektedir'' şeklinde konuştu.

Klaus Schwab, Dünya Ekonomi Forumu'nun 42 yıllık tarihinde ilk kez bölgesel zirve düzenlediğini ve üç farklı bölgeyi içerecek toplantı gerçekleştirdiğini belirtti.