Türkiye'nin ilk iletişim konfederasyonu TİKON kuruldu.

Türkiye İletişim Konfederasyonu'ndan (TİKON) yapılan yazılı açıklamaya göre, Radyo, Televizyon, İnternet ve Gazeteciler Federasyonu (RATİG-FED), İnternet Bileşim ve Medya Federasyonu (İMEF) ile Tüm İletişim ve Medya Federasyonu'nun (TİMEF) bir araya gelerek kurduğu TİKON'un bünyesinde 50 dernek bulunuyor.

TİKON, genel kurul çalışmaları devam eden 150 dernek ve bunların oluşturduğu 7 yeni federasyonun katılımıyla Türkiye'nin en büyük sivil toplum örgütlerinden birisi olmayı amaçlıyor.

Konfederasyon bünyesindeki mevcut 50 dernekte toplam bin medya kuruluşu ve 2 bin 500 çalışan üye yer alıyor. Konfederasyon, 2013 yılında 2 bin 500 medya kuruluşu, 2 bin 500 iletişim öğrencisi ve 10 bin çalışanı bünyesine katmayı hedefliyor.

TİKON Genel Başkanı Şeyda Açıkkol, yaptığı açıklamada, TİKON'un, medyanın sorunlarının yanı sıra ülkenin sosyal meselelerini misyon edineceğini ve yurt sathındaki etkinliklerle halkın sahiplendiği bir sivil toplum örgütü olacağını belirtti.

''Anadolu Hareketi'' başlığı altında 2013 itibarıyla sahaya inecek dev projelerinin hazır olduğunu bildiren Açıkkol, gelecek yıl sesi en çok duyulan sivil toplum örgütlerinden birisi olacaklarını kaydetti.