Türkiye dahil 60 ülkede 72 bin kişinin katılımıyla gerçekleştirilen araştırma Türk internet kullanıcısının özellikle sosyal medya alanında dünyadan farklılaştığını ortaya koydu.

Dünya genelinde 80 ülkede faaliyet gösteren araştırma şirketi TNS, internet kullanıcılarının davranışlarını inceleyen Digital Life araştırmasının sonuçlarını paylaştı.

4.5 SAATİMİZİ SOSYAL İLETİŞİME HARCIYORUZ

TNS Teknoloji ve Medya Direktörü Dirk Steffen, Almanya'da sosyal paylaşım sitelerinin itici gücünün gençler olduğuna dikkat çekerek, "Türkiye'de de bu siteleri en sık gençler kullanıyor ancak yaş dağılımına bakıldığında farklı yaş grupları arasında Almanya'daki kadar uçurum yok" dedi.

TÜRK KULLANICILARIN %71'İ HER GÜN İNTERNETE GİRİYOR

Paylaşım sitelerinde Türklerin 2010 yılında ortalama 191 arkadaşı varken bu sayı 2011'de 219'a yükseldi. Araştırma sonuçlarında ayrıca Türk kullanıcılarının internette nasıl vakit geçirdiğine dair veriler de yer alıyor. Bu sonuçlara göre yüzde 71'i düzenli olarak her gün internete giren Türk kullanıcılar haftada ortalama 6.5 saatini oyun oynamak, alışveriş yapmak gibi keyif ve eğlence amaçlı aktivitelere harcarken sosyal iletişim sitelerinde haftada ortalama 4.5 saat geçiriyor.