Olay, dün saat 20.00 sıralarında Yüksekova’nın Kışla Mahallesi’nde meydana geldi. Evinin önünde bulunan Ayşe Muhacır’ın, açılan ateş sonucu vücuduna isabet eden 8 kurşunla olay yerinde yaşamını yitirdiği belirtildi. Genç kızın kim veya kimler tarafından öldürüldüğü araştırılırken, cesedi Yüksekova Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.

Olay yerinde delil toplayan polis, geniş çaplı soruşturma başlattı.

14 YAŞINDAKİ KIZ ÖĞRENCİ, OKUL ÖNÜNDE POMPALI TÜFEKLE ÖLDÜRÜLDÜ


ZONGULDAK’ın Devrek İlçesi’nde 14 yaşındaki ilköğretim öğrencisi Kader Demiroğlu, okulun önünde kimliği belirsiz bir kişi tarafından av tüfeği ile vurularak öldürüldü.

Olay, saat 10.55 sıralarında ilçe merkezindeki Fatih İlköğretim Okulu’nda meydana geldi. 8’inci sınıf öğrencisi Kader Demiroğlu, iddiaya göre cep telefonuna mesaj atan kişinin isteği üzerine teneffüs sırasında okulun dışına çıktı. Kimliği belirsiz kişi, Demiroğlu’na av tüfeği ile ateş ederek kaçtı. Çevredekiler tarafından Devrek Devlet Hastanesi’ne kaldırılan Kader Demiroğlu, yapılan tüm müdahaleye rağmen kurtarılamadı. Polis, kaçan kişiyi yakalamak için çalışma başlattı.

Devrek Kaymakamı Hüseyin Öner, olayın okulun dışında meydana geldiğini söyledi. Kaymakam Öner, şüpheli kişinin öğrencinin cep telefonuna mesaj atarak konuşmak için dışarıya çağırdığını, o sırada da av tüfeği ile ateş edip kaçtığını söyledi. Kaymakam Öner, şüphelinin yakalanması için çalışmaların sürdüğünü kaydetti.

ZANLI YAKALANDI

Devrek’te ilköğretim öğrencisi Kader Demiroğlu’nu av tüfeği ile öldürüp kaçtığı iddiasıyla 51 yaşındaki Metin Abacı, ilçe merkezinde polis tarafından yakalandı. İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne götürülen Metin Abacı, poliste susma hakkını kullanarak ifade vermedi.

Arkadaşları, Kader Demiroğlu’nun tenefüste telefonla konuştuktan sonra, "Metin amca beni çağırıyor" diyerek bir kız arkadaşıyla dışarıya çıktığını, sonra da silah sesi duyduklarını söyledi.

İnşaatlarda işçi olarak çalışan ve evli olan Metin Abacı’nın, bir süredir Kader Demiroğlu ile görüştüğü ve aralarında arkadaşlık olduğu ileri sürüldü. Polis olayla ilgili soruşturmasını sürdürüyor.