Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Akün Sahnesi'nde Sanatçı Kenan Işık tarafından sahneye konulan 'Antigone' isimli tiyarto oyunu öncesinde gazetecilerin sorularını cevaplandırdı. Gazetecilerin, tiyatroların özelleştirilmesiyle ilgili tartışmaların devam ettiğini ve kendilerinin bunu nasıl değerlendirildiğini sorması üzerine Bakan Günay, "Bakanlar Kurulu'nda bu konuyu konuşmadan önce sizinle konuşayım, sonra Bakanlar Kurulu'nda mı konuşayım? Bence doğru Bakanlar Kurulu'nda konuşmaktır" dedi.

"Herkesin şu kaygıdan kurtulmasını dilerim; Türkiye'de sanat yaşamı hiçbir biçimde geriye gitmeyecektir" diyen Bakan Günay, "Hepimiz daha verimli biçimde kaynakların kullanımı, devlet tiyatrosunun da özel tiyatroların da halka ulaşmasının yeni yöntemlerini arıyoruz. Bu söylemler değil, bunlar uzunca bir zamandan beri söyleniyor" diye konuştu.

Bu arayışların hiç birisinin sanata karşı veya kültüre karşı arayışlar olmadığını belirten Bakan Günay, "Biz son yıllarda neredeyse Cumhuriyet tarihine eşit tiyatro sahnesi açmakla övünen bir siyasal anlayışı temsil ediyoruz. Buradan geriye gitmemiz söz konusu olmaz ama 'nasıl daha çok halklaştıracağız?', 'nasıl daha çok kamunun kaynaklarını halka ulaştıracağız?' bununla ilgili sanıyorum bir model arayışı olacak ama izin verin bunları önce kendi içimizde tartışalım eğer gündeme gelirse" şeklinde konuştu.

Bakan Ertuğrul Günay, bir gazetecinin tartışmalara sebep olan yeni yönetmelikle ilgili bir sorusu üzerine ise, "Bizim yeni bir yönetmeliğimiz yok. Biz sadece kaynaklarımızı daha iyi kullanma konusunda son yıllarda çok yüksek bir ivme, neredeyse dünyada belki de en önde gelebilecek bir ivme sergiledik. Bizim yeni bir yönetmeliğimiz yok" diyerek cevap verdi.

"MÜSLÜMAN HAREKETİN TAKSİM'DE OLMASI EN MÜJDELİ HABER"

Tiyatroların özelleştirilmesiyle ilgili soruları cevaplandıran Bakan Günay, bugünün en önemli konusunun tiyatrolar olmadığını, aslında uzun bir aranın ardından 1 Mayıs kutlamalarının ufak bir kaç olayın dışında genel olarak olaysız kutlanması olduğuna dikkat çekti. İlk defa bir hükümetin bakanın 1 Mayıs sevincine ortak olduğunu belirten Bakan Günay, Taksim'de kutlamalara katılan Devrimci Müslümanlar/Antikapitalist Müslümanlar adlı grubun da yeni bir inançlı hareket olarak, her türlü sömürüye karşı durarak kutlamalara katılmasının önemli olduğuna dikkat çekti.

Bakan Günay, Taksim'de kendilerini gösteren 'Devrimci Müslümanlar/Antikapitalist Müslümanlar' adlı grupla ilgili olarak şunları söyledi:

"Ben bu konudaki gözlemlerimi 20 Ağustos 2006'da yanılmıyorsam, bir gazetenin Pazar ekine yazmıştım; 'Devrimci İslam'ın Uyanışı' diye. Aradan 6 yıla yakın zaman geçti ve hareketin böylece su yüzüne çıkmış olması, sesini yükseltmesi, her türlü sömürüye, her türlü fırsatçılığa, Türkiye'de Müslüman hareketin içinden bir ses yükselterek sahip çıkılması bence bugünün, dünya için en müjdeli haberidir. Tepkilerin hepsini aşarız merak etmeyin."