Ukrayna 'nın Ankara Büyükelçisi Dr. Sergiy Korsunsky, Türkiye ile vize muafiyetinin 1 Ağustos 2012 tarihinden itibaren yürürlüğe gireceğini söyledi.

Ukrayna'nın Ankara Büyükelçisi Dr. Sergiy Korsunsky vize muafiyetine ilişkin Cihan Haber Ajansı (Cihan)'a özel açıklamada; "Ukrayna ile Türkiye arasındaki vize muafiyeti 1 Ağustos 2012 tarihinden itibaren yürürlüğe girecek. Türk vatandaşları için 3 tip vize uygulanacak. Birincisi çalışma vizesi, ikincisi eğitim amaçlı vize ve üçüncüsü ise aile birleşmesi vizesi. Bunun haricinde 30 günlük seyahatler vizesiz gerçekleşebilecek. Sınırsız sayıda Türk vatandaşını Ukrayna misafirperverliği ile tanışmaya bekliyoruz " dedi.

TÜRKİYE BİR NUMARALI DESTİNASYON
Cihan'a yaptığı açıklamada vize muafiyetinin ülkeleri ve halkları birbirine yaklaştıracağını ifade eden Sergiy Korsunsky; "Bu çok önemli bir adım. Biz bu sayede Türkiye ile Ukrayna arasında karşılıklı turist sayısının artışını hedefliyoruz. Ukraynalı turistlerin rağbet ettiği Mısır gibi ülkelerdeki gelişmelerden dolayı Türkiye, Ukraynalı turistin bir numaralı destinasyonu oldu." diye konuştu.

Geçtiğimiz yıl Türkiye'ye turizm amaçlı 600 bin Ukraynalı geldiğini belirten Korsunsky Türkiye'den Ukrayna'ya giden yaklaşık 40 bin turist sayısının vize muafiyeti neticesinde artmasını beklediklerini söyledi.

Vize muafiyetinin en çok Türk işadamlarına yarayacağını kaydeden Sergiy Korsunsky, vizesiz seyahat için, "Rüyaydı gerçek oldu." şeklinde konuştu.

"180 GÜN İÇİNDE TOPLAM 90 GÜN VİZESİZ"

Konuya ilişkin Türkiye'nin Kiev Büyükelçiliğinden yapılan açıklamada ise "Ukrayna'da toplam kalış süresinin aralıklarla da olsa 180 gün içinde toplam 90 günü aşmaması gerekmektedir. Ülkemizle Ukrayna arasındaki vize muafiyeti kısa süreli ve turistik amaçlı kalışları kapsamakta olup, iki ülke vatandaşlarının diğer ülkede çalışma ya da öğrenim amaçlı kalışları için eskiden olduğu gibi vize alarak gelmeleri gerekmektedir." denildi.

22 Aralık 2011 tarihinde Ankara'da 'Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile Ukrayna Bakanlar Kurulu Arasında Vatandaşların Karşılıklı Seyahatlerine İlişkin Usullere Dair Anlaşma imzalanmıştı. Anlaşmanın 1 Ağustos 2012 tarihinde yürürlüğe girecek.