ESKİ başbakanlardan Necmettin Erbakan’ın geçen yıl vefatının ardından mirası olduğu iddiasıyla kızı Zeynep Erbakan’ın, kardeşleri Elif ve Fatih Erbakan’ın, babalarının mal varlığını üzerlerine geçirip kendisinden mal kaçırıldığını ileri sürerek suç duyurusunda bulunmasıyla gündeme gelen Konya Un Fabrikası’nın bulunduğu arazi ve binanın, Mevlana Üniversitesi’ne satıldığı ortaya çıktı. Üniversitenin ise fabrika binasını yıkıp, yapımına yeni başlanan tıp fakültesi hastanesi inşaatıyla birleştirileceği belirtildi.

‘3 ay önce satın aldık’

Mevlana Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Süleyman Özen, Konya Un Fabrikası binası ve arazisinin üniversitenin mütevelli heyeti tarafından fabrikanın yönetimiyle yapılan görüşmeler sonrası satın alındığını söyledi. Araziye üniversitenin tıp fakültesinin yapıldığını belirten Prof. Dr. Özen, “Selçuklu İlçesi Yeni İstanbul Yolu üzerindeki Mevlana Üniversitesi Tıp Fakültesi inşaatı devam ediyordu. Hemen yanında bulunan Konya Un Fabrikası binası ve arazisi fabrikanın yönetimiyle yapılan görüşmeler sonrası yaklaşık 3 ay önce üniversitenin mütevelli heyeti tarafından satın alındı. Fabrika binası tamamen yıkılacak ve bu alana morfoloji ve eğitim binası yapılacak” dedi. Özen, fabrika arazisinin ne kadar para ödenerek alındığıyla ilgili bilgisinin bulunmadığını söyledi. Konya Un Fabrikası da bu satışın ardından üretimini durdurdu.

Suç duyurusunda bulunmuştu

Zeynep Erbakan’ın kardeşleri hakkında mal kaçırdıkları iddiasını dile getirdiği dilekçede, Konya Un Fabrikası’nın da adı geçiyordu. 1991 yılından beri faaliyet gösteren Konya Un, yıllık 93 bin 600 ton kapasiteye sahip fabrikasında ekmeklik, pastalık, pizzalık ve baklavalık un üretiyor. Konya Un, Temmuz 2008’de anonim şirket haline getirilmiş. 6 milyon TL sermayeli şirketin ortaklık yapısı ve sermaye payları şöyle belirlenmiş: “Fatih Erbakan 300 bin TL, Mehmet Altınöz 200 bin TL, Beşir Darçın 3 milyon TL, Adnan Simit 1.1 milyon TL, Osman Akgün 1 milyon TL, Mehmet Büyükkıvanç 400 bin TL.” 2010’da Büyükkıvanç 400 bin liralık hissesini Necmettin Erbakan’ın damadı Mehmet Altınöz’e devrederek ortaklıktan ayrıldı. Böylece Altınöz’ün sermayesi 600 bin TL’ye çıktı. Konya Un’un son genel kurulu 10 Ağustos 2011’de Konya Selçuklu’da yapıldı. Bu genel kurulda 3 yıllığına Beşir Darçın Yönetim Kurulu Başkanı, Adnan Simit Başkan Yardımcısı, Mehmet Altınöz ise Yönetim Kurulu Üyesi seçildi