Olay, bugün saat 14.00 sıralarında Atatürk Üniversitesi kampüsü içindeki Güzel Sanatlar Fakültesi önünde meydana geldi. Üniversitenin özel güvenlik ekipleri, fakültenin önünde unutulan içi dolu tabutu görünce durumu polise bildirdi.

Kısa sürede Asayiş Şube ile Özel Hareket ve Olay Yeri İnceleme ekipleri geldi. Çevre güvenliğini alan polis, tabutun içini açtı. Tabut içindekinin, sünger ve bezin kefene sarılarak yapılmış ceset maketi olduğu belirlendi. Bu sırada olay yerine gelen öğretim üyeleri ve öğrenciler durumu polise anlattı. Tabut ve içindeki maketi, Resim Bölümü öğrencisi Ali Dalaz'ın derste 'yaşam kavramı' konusunu anlatmakta kullandığı ortaya çıktı.

Atatürk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mehmet Kavukçu tabutun ders için kullanıldığını belirterek şunları söyledi:

"Fakültede görevli Yrd. Doç. Dr. Muhammet Taşar, resim bölümü öğrencilerine 'yaşam kavramı' üzerine bir konu vermiş. Öğrenciler de yaptıkları çalışmalarını bugün getirip hocalarına göstermiş. Ali Dalaz adlı öğrenci de tabut ve içinde insan süsü verdiği kefene sarılı bez ve süngerileri getirip göstermiş. Ders bitiminden sonra öğrenci tabutu aldığı yere götürmek için yol kenarına koymuş. Öğrenci tabutu burada unutunca, bunu gören güvenlik görevlileri de polise haber vermiş. Endişe edici bir durum yok."