Sabah saatlerinde Muğla Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi binasında temizlik görevlisi olarak çalışan Umut Demirhan, tuvaletlerde temizlik yaparken tuvalet sifonunu çekti. Sifonun çalışmaması üzerine sifon kapağını açan temizlik görevlisi, siyah bir poşet ve etrafına sarılı kablolar görünce üniversite güvenliğine bilgi verdi. Bildirilmesinin ardından olay yerine gelen Muğla Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele ve Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri bina çevresinde geniş güvenlik önlemi aldı.

Marmaris ilçesinden gelen bomba imha uzmanları, sifondaki bomba düzeneğinin uzaktan kumandayla patlatılmasını önlemek amacıyla sinyal kesiciyle içeri girdi. Bomba uzmanları tuvalet dışından sifon içindeki paketin sese duyarlı olup almadığını bakmak içinde küçük çaplı patlatma gerçekleştirdi.

Bomba uzmanları çalışmalarını sürdürürken, olay yerine çıkabilecek yangın ve yaralamalara karşı itfaiye ekipleri ve 112 Acil Servis ekipleri çağrıldı. Yaklaşık 2 saat içeride kalan bomba uzmanları bomba düzeneğiyle ilgili çalışmasını sürdürürken, bina çevresinde bulunan tüm öğrencileri uzaklaştırdı. Üniversite İİBF binasına Olay Yeri İnceleme ekipleri de gelirken, düzenekle ilgili çalışmaların devam ettiği öğrenildi.