Naklin ardından Acar'a iş sözü veren AÜ Rektörü Prof. Dr. İsrafil Kurtcephe, "Uğur Acar, AÜ'de hastane ile Rektörlük arasında evrak getirip götürecek. Sözleşmeli olarak işe başladı" dedi. Rektör Kurtcephe, Acar'ı manevi evlatları olarak gördüklerini belirterek, ileride Acar'ın düğününü de burada yapmak istediklerini söyledi.


21 Ocak tarihinde AÜ'de Türkiye'nin ilk tam yüz nakli yapılarak tıp tarihine geçen 19 yaşındaki Uğur Acar, Rektör Prof.Dr. İsrafil Kurtcephe'nin düzenlediği basın toplantısına katıldı. Rektörlük makamında gerçekleştirilen toplantıda konuşan AÜ Rektörü Prof.Dr. İsrafil Kurtcephe, Türkiye'nin ilk yüz nakli hastası olarak tanınan Uğur Acar'ın artık bir çalışanları olduğunu söyledi.


Daha önce düzenledikleri basın toplantısında Acar'a iş sözü verdiklerini hatırlatan Rektör Kurtcephe, şöyle konuştu: "Ben kendisine iş teklifinde bulunmuştum. Uğur da, ‘Bir düşüneyim' demişti. Uğur kararını verdi ve bizimle çalışmak istediğini söyledi. Bizden iş talep etti. Uğur'un doktorları ile görüştük. Öncelikle şunu belirtmek isterim ki her şeyden önemlisi Uğur'un sağlığıdır. Uğur'un tedavi süreci devam ediyor. Uğur'un tedavisi için zaten hastanede bulunması gerekiyor. İş ve diğer şeyler sonra gelen faktörler. Ama Uğur'un çalışmak isteğini dile getirmesi dolayısıyla bizim de verilmiş bir sözümüz vardı. Uğur'un doktorları ile oturup karara vardık. Bu işle Uğur hem yanımızda olur hem de sosyal güvenceye kavuşmuş olur dedik. Tedavisi bu ortamda sağlıklı şekilde devam eder. Uğur'un işe başlama süreci derhal tamamlandı"


Uğur'un AÜ çalışanı olarak Rektörlük karargahında bulunacağını kaydeden Rektör Prof.Dr. Kurtcephe, şunları söyledi: "Kendisinin çalışma ortamını hazırladık. Rektörlükle hastane arasında evrakları getirip götürecek. Amacımız Uğur'a bir iş yaptırmak değil. Amacımız Uğur'un sağlık sürecinin sonuna kadar başarılı şekilde tamamlanmasıdır. Uğur'a verdiğimiz sözü de yerine getirmiş olduk. Artık Uğur'a AÜ'lü diye hitap edebiliriz."

Uğur'un sözleşmeli olarak işe başladığını anlatan Prof.Dr Kurtcephe, sözlerine şöyle devam etti:


"Girişi yapıldı. Birkaç gündür bizim çalışan elemanımız. Artık para kazanan bir AÜ'lü. Güvenlikçi veya otoparkçı olarak çalışması gibi bir durum söz konusu değil. Uğur'un sağlığını çok önemsiyoruz. Uğur bu ülkenin sağlık tarihine geçmiş çok önemli bir isimdir. Uğur'daki bu başarıyı riske atılmasına taraftar değiliz. Önemli olan Uğur'un sağlığının mükemmel bir yüze kavuşacak bir şekilde devam etmesidir. Uğur bizimle çalışırken bir kağıt parçasını taşısın bu bize yeter. Uğur bundan sonra bizim oğlumuzdur. Bizden ne talep ederse nasıl bir baba evladı için ne yaparsa biz de yapacağız. Uğur'un manevi babası olduk. Uğur'un nişan düğünü gerekirse onu da yaparız. Bu bizim görevimiz. Uğur artık bizim manevi bir evladımızdır. İnşallah Uğur'u bu tesislerde evlendiririz."


İŞİNİ BEĞENDİ

Türkiye'nin ilk yüz nakli yapılan kişisi olan Uğur Acar da, Prof.Dr İsrafil Kurtcephe'nin kendisine iş teklifinde bulunduğunu hatırlattı. İş teklifine tedavi sürecinin iyi gitmesi üzerine olumlu bakmaya başladığını belirten Acar, “Kendimi iyi hissettiğim için işe başlamaya karar verdim. Bu kararı Rektöre hocam ve doktorlarım aracılığıyla verdim. AÜ'nün bir çalışanı olarak işe başladım. Ama önce sağlığım. Zamanı gelince taşlar yerine oturacak.Yapacağım işi de çok beğendim" dedi.


“Başka yerlerden iş teklifi oldu mu?” sorusuna Acar, "Gelmedi. Gelse bile benim ilk tercihim AÜ olurdu. Dışarıdan gelen teklifleri pek önemsemezdim. AÜ'de yeni bir hayata atıldım. Bunu doktorlarıma borçluyum. Her şeyi zamana bırakacağım" cevabını verdi. “Reklamlarda oynamak ister misin?" şeklindeki soruya ise Acar, “Önce sağlığım" karşılığını verdi.


ÇOLAK'A DESTEK OLACAK


Acar, Türkiye'nin dördüncü, AÜ'de yapılan ikinci yüz nakli olan Turan Çolak'ın yeni yüzünü televizyon ve gazetelerden gördüğünü dile getirerek, "Tedavi sürecinde Çolak için elimden geleni yapacağım" dedi. Konuşmaların ardından rektör Kurtcephe, Acar ile tokalaşarak yeni işinin hayırlı uğurlu olmasını diledi.