Anne Üniversitesi" projesi kapsamında Yıldız Teknik Üniversitesi'nde akademisyenlerden ders alan anneler diplomalarını törenle Emine Erdoğan'ın elinden aldı.

*Cübbe giyen anneler, diplomalarını aldıktan sonra keplerini havaya fırlatarak mezuniyetlerini kutladılar.

Esenler Belediyesi ve Yıldız Teknik Üniversitesi tarafından hayata geçirilen "Anne Üniversitesi" projesi kapsamında Yıldız Teknik Üniversitesi'nde akademisyenlerden ders alan anneler, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan katıldığı tören ile diplomalarını aldı.

Üniversitenin Davutpaşa Kampüsü'nde düzenlenen törene Erdoğan'ın yanı sıra AK Parti İstanbul Milletvekili Güldal Akşit, Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu ve Yıldız Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsmail Yüksek de katıldı.



"Anne Üniversitesi" Projesi Mezunu Nergis Saygun: "Kız Çocukları Okutulmalı"

İstiklal Marşı'nın okunması ile başlayan törende "Anne Üniversitesi" projesi kapsamında 8 haftalık eğitime katılan 2 çocuk annesi 34 yaşındaki Nergis Saygun adlı kadın konuşma yaptı. Projeyi duyduğunda çom heyecanlandığını belirten Saygun, "Kadınların şiddete maruz kaldığı, öldürüldüğü ülkemizde kız çocukları okutulmaladır"dedi. Annesi eğitim programına katılan ilköğretim okulu öğrencisi Asuman Dursun ise,"Annemin üniversiteye gideceğini duyduğumda biraz şaşırdım"diye konuştu.

Emine Erdoğan: Bebeğin İlk Öğretmeni Annedir

AK Parti İstanbul Milletvekili Güldal Akşit, Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu ve Yıldız Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsmail Yüksek'in kısa birer konuşma yaptığı törende son olarak Emine Erdoğan kürsüye çıktı. Anneliğin Allah vergisi olduğunu belirten Emine Erdoğan, "Bir bebeğin ilk öğretmeni annedir. İlk dersi annelerden alırlar. Anne aynı zamanda öğretmendir, rehberdir, rol modeldir. Anneler günümüzdeki bilgilerin takipçisi olmalıdır. Çocuk yetiştiren anneler bilgi, eğitim ve donanım sahibi olmalılar. Anne adayları bu tür fırsatlardan kendini mahrum etmesinler" şeklinde konuştu.

Kep Attılar

Emine Erdoğan'ın konuşmasının ardından "Anne Üniversitesi" projesinden mezun olan 63 anne kürsüye davet edildi. Kep takıp, cübbe giyen anneler diplomalarını Emine Erdoğa'ın elinden aldı. Diplomalarını alan anneler keplerini havaya fırlatarak mezun olmalarını kutladılar.

"Anne Üniversitesi"

Esenler Belediyesi ve Yıldız Teknik Üniversitesi tarafından hayata geçirilen "Anne Üniversitesi" projesi kapsamında Yıldız Teknik Üniversitesi'nde akademisyenler yaşları 25 ile 50 arasında değişen 63 anneye 8 hafta boyunca eğitim verdi. Eğitim programı ile 'İletişim Becerileri, Değerler Eğitimi, Ev Ekonomisi, Düşünce, Sanat ve Toplum, Sağlık Bilgisi ve Çevre Bilinci, Girişimcilik, Eğitimde Ailenin Rolü ve Medya Okuryazarlığı' dersleri verildi.

Annelere toplam 48 saat uzman akademisyenlerden eğitim aldılar.