Olayda çok sayıda araçta maddi hasar meydana gelirken ölen yada yaralanan olmadı. Bomba eylemini ardından kampüs önünde biraraya gelen bazı öğrenciler, "Biz buraya eğitim görmeye geldik. Üniversite yönetimi bu olayların önüne neden geçmiyor" diyerek tepki gösterdi.

Olay önceki gün gece geç saatlerde meydana geldi. Mersin Üniversitesi Kampüsü'ne giren bir grup terör örgütü yandaşı, öğretim üyelerinin araçlarının bulunduğu otoparka el yapımı bomba atarak kayıplara karıştı. polis olay yeride inceleme yaparak delil aradı. Bombalama eyleminin ardından okul içinde terör örgütü yandaşlarının istedikleri gibi hareket ederek kendilerinin eğitim hakkını ellerinden aldıklarını öne süren bir grup öğrenci kampüs girişinde biraraya gelerek eylem yaptı.

Mersin Üniversitesinin ilim irfan yuvasından çok bölücü propogandaların yapıldığı, yasadışı eylemlerin gerçekleştirildiği, terör örgütü elebaşısının lehine sloganların atıldığı, sözde terörist marşlarının söylendiği bir yer halini aldığını iddia eden öğrenciler, bu eylemlere destek vermeye doğu kökennli öğrencilerin tehdit edildiğini iddia ettiler.

Burada öğrenciler adına konuşan Su Ürünleri Fakültesi Öğrencisi, hulusi Işık, "Yapılan bu eylemler Üniversite rektörlük binası önünde gerçekleştiği halde üniversite yönetiminden hhiç bir tepki gelmiyor. Biz 18 Mart Çanakkale Zaferi'ni anmak için okula girmek istediğimizde öğrenci olduğumuz halde kapıdan içeri alınmadık. Fakat aynı dakikalarda Okul içinde terörist kıyafeti giymiş bir grup halaylar çekip ateşlerin üzerinden atlıyor. Başrak taşlanıyor. Devletimize karşı propagandalar yapılıyor" dedi. 

bir başka öğrenci ise terör örgütü yandaşlarının kampüs içerisine özellikle geceleri çok rahatlıkla araçlarla girdiklerini öne sürdü.  ülke genelindeki açlık grevleri ile ilgili  yapılan eylemlere destek vermeyen doğu kökenli öğrencilerin tehdit edildiğini belirten öğrenciler, "Üniversite yetkilileri konuyu bilmelerine rağmen şu ana kadar her hangi bir işlem yapmadı. Bununla yetinmeyen örgüt yanndaşları üniversite icerisindeki esnafın iş yerlerine zarar verdi" açıklaması yaptı.