İETT'den yapılan yazılı açıklamaya göre, İETT'nin Karaköy'deki gar binasında 10 dakika süren açık arttırmada ''cep telefonu'', ''elektronik eşya'', ''saat'', ''fotoğraf makinesi'' ve ''muhtelif eşya'' başlıkları altında toplu olarak satışa çıkarılan 1454 parça eşya, 9 bin liraya alıcı buldu.

Vatandaşların büyük ilgi gösterdiği ve açılışı 5 bin 383 liradan yapıldığı açık arttırmada son teklifi veren Mustafa Hüsnü Hüseyinoğulları, eşyaların tamamını satın aldı.

Bu yıl açık arttırmada satışa çıkarılan eşyalar arasında cep telefonları, elektronik eşyalar, saat, müzik çalar, fotoğraf makinesi, dizüstü bilgisayarların yanı sıra ney, tef, uydu cihazı, olta, araba sileceği, güneş gözlüğü, sefer tası, tansiyon ölçme aleti, salata tabağı, manyetik dizlik, tabanlık, ekmek kızartma makinesi, saksı, baston, dağcı küreği, kapı zili, matkap ve musluk da yer aldı.

Yolcular kaybettikleri eşyalara internetten ulaşabiliyor

Bu arada otobüslerde unutulan ve vatandaşlarca fark edilerek şoförlere veya hat amirliklerine teslim edilen eşyalar, İETT'nin Karaköy'de bulunan kayıp eşya bürosunda muhafaza ediliyor.

Bozulma ihtimali olan eşyalar anında imha edilirken, ''sahibi bulunur'' düşüncesiyle yıl sonuna kadar bekletilen ve sahibi çıkmayan eşyalar ise açık arttırma yöntemiyle satışa çıkarılıyor.

Yolcular, ''www.iett.gov.tr'' adresinden sorgulama yaparak, kaybettikleri eşyalara ulaşabilir.