İstanbul Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri uyuşturucu madde ticareti yapan uyuşturucu şebekesi üyesi Eşref Ö., Seyitali O., Engin Ö ve Tayyar Ö.’nün yakalanması için çalışma başlattı. Yapılan 2 aylık çalışma sonucunda 15 Haziran 2012 tarihinde İstanbul merkezli olarak Diyarbakır’da operasyon düzenlendi. Yapılan yazılı açıklamada, operasyonda 34 paket halinde 18 kilo 100 gram eroin bir otomobilin arka tarafında tampon bölgesinde zulalanmış olarak ele geçirilirken, uyuşturucu madde ticaretinden elde edildiği değerlendirilen 2 bin 500 TL’ye de el konulduğu belirtildi.

Diyarbakır Emniyeti ile operasyonun ortak yapıldığını belirten yetkililer, uyuşturucu organizatörü Tayyar O.’nun, uyuşturucunun Başkale’den alınması için Enin Ö ve Eşref Ö’yü Van’a gönderdi. Burada kendi adına bir otomobil aldırttığı, eroinin buradan araca yükletip getirirken Bitlis karayolunda dağdan bir taşın yuvarlanıp yola düşmesiyle aracın taşa çarptığı ve hasar gören aracı bir kurtarıcı ile Diyarbakır’a getirttiklerini ifade etti. Diyarbakır’a getirilen araç tamirciye götürülürken Polisin düzenlediği operasyonla Engin Ö. yakalanırken, Eşref Ö. kaçtığı Van’da yakalandı, Seyitali O. ve uyuşturucu organizatörü Tayyar O. ise İstanbul’da yakayı ele verdi.

Zanlıların emniyetteki ifadelerinin ardından Engin Ö. hariç diğer 3 kişinin çıkarıldıkları mahkemece tutuklandığı öğrenildi.