İstanbul Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri uluslar arası uyuşturucu ticareti yapan bir uyuşturucu şebeksinin yakalanması için çalışma başlattı. Yalpan çalışmalar sonucunda 6 Eylül 2012 tarihinde Güngören’de kapalı bir otoparkta zanlıların malı teslimatı esnasında şebekeye operasyon düzenlendi. Operasyonda 42 paket halinde daralı ağırlığı 21 kilo 550 gram eroin, uyuşturucu madde ticaretinden elde edildiği değerlendirilen 1 bin 150 Euro, 100 dolar ve 2 bin 450 lira ele geçirildi. Söz konusu olayla ilgili H.Ç, A.M.E. ve İran uyduruklu Z.J., B.A. ile M.J. isimli şahısların uyuşturucunun teslimatı esnasında gözaltına alındığı belirtildi.

Yapılan yazılı açıklamada zanlıların eroini İran plakalı bir otomobilin LPG deposunda zulaladığı ve doğu illeri üzerinden yurda sokup İstanbul’a getirdikleri, buradan da Avrupa ülkelerine sevk edecekleri ifade edildi. Öte yandan Z.J.’nin M.j.’nin kardeşi, B.A’nın eşi olduğu öğrenilirken, zanlıların Türkiye’ye girişi esnasında dikkat çekmemek için akrabalarından iki çocuklu bir aileyi kullandıkları daortaya çıktı.

Olayla ilgili herhangi bir ilişkisi tespit edilemeyen aile serbest bırakılırken, H.Ç, A.M.E. ve İran uyduruklu Z.J., B.A. ile M.J isimli 5 şahıs çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklandığı belirtildi.