Aldığı sağlık raporları ve ardından HSYK’nın görev yerini değiştirmesiyle gündeme gelen Hakim Ayşegül Aksu, bugün itibariyle hakimlik mesleğinden ayrıldı. İstifa dilekçesinin sonucunu öğrenmek için bugün HSYK’ya gelen Aksu, "Dün istifa dilekçemi vermiştim, bugün sonucunu öğrendim. 3’üncü Daire kurul toplantısında, bu sabah itibariyle istifam kabul edilmiş. Yarın da tebliğini almış olacağım ve meslekten ayrılmış olacağım" diye konuştu. 21 yıllık meslek hayatı boyunca onuruyla, hukukun üstünlüğüne inanarak görev yaptığını kaydeden Aksu şunları söyledi:

"Amasya hakimliğinden, kendi isteğim dışında Üskündar hakimliğine atandım. Beynimde oluşan tümör nedeniyle bazı sıkıntılarım oldu, raporlar aldım. Arada 7 ay gibi kısı bir süre geçmesine rağmen, hiçbir idari ve adli soruşturma olmadığı halde görev yerim değiştirildi. Bugün Afrika ülkelerinde bile 3 yıldan önce bir hakimin görev yeri isteği dışında değiştirilmez. Bu hakimin teminatına tamamen aykırıdır. Yargı bağımsızlığımıza bu şekilde gölge düşürülmüştür. Ben de bunları içime sindiremedim. Ameliyat geçirdim, raporlarımın ne kadar gerçek olduğu ortaya çıktı, sahte olmadığı, ne kadar gerçekçi olduğunun delili, geçirdiğim ameliyattır."

İSTANBUL’DA AVUKATLIK YAPACAK

HSYK’nın bu raporları bahane ederek keyfi bir uygulamayla yerini değiştirdiğini öne süren Aksu sözlerini şöyle sürdürdü:

"HSYK bu kararlarıyla onurumu zedeledi, beni küçük düşürdü. Onurumla şerefimle görevimi yerine getirdim. Baktım ki hakim teminatı artık ülkemizde yok edilmiş durumda, bu nedenle de istifa etme kararı aldım. Bu süreçte ailem bölündü, çocuklarım İstanbul’da biz Antep’te kaldık. Artık İstanbul’a yerleşerek avukatlık görevi yapacağım. Hukuk alanındaki mücadelemi sürdüreceğim."