Şanlıurfa’da geçtiğimiz aylarda iddiaya göre kumar oynayarak yüklü miktarda borca giren 5 çocuk babası A.Ç. borcunu ödemeyince alacaklıları tarafından 13 yaşındaki kızı Ş.Ç. kaçırıldı. Adana’ya kaçırılan ve bir ay süre içerisinde çadırda kalan Ş.Ç., fırsat bulunca durumu jandarmaya bildirdi. Devlet korumasına alınan küçük kız, Adana’daki bir çocuk yetiştirme yurduna yerleştirildi. A.Ç., 20 gün önce de eşi Henva Ç.’nin üzerine kuma getirdi. Kadın Henva Ç.’yi ve yaşları 14 ile 5 arasında değişen 4 çocuğu istemeyince A.Ç., karısı ve çocuklarını dün akşam eşyaları ile birlikte sokağa attı. Ramazan ayında sokak ortasında kalan aile, sahur vaktini aç ve susuz geçirdi.

Kocası tarafından sokağa atıldıklarını belirten Henva Ç., “Kocam üzerime kuma getirince bizi kapı dışarı attılar. 4 çocuğumla birlikte Ramazan ayında sokakta kaldık ve ne yapacağımızı bilmiyoruz. İftardan sonra bizi sokağa attı kocam, iftarda yemek yemedik ve şu an sahurda geçti. Çocuklarımla aç ve susuz oruç tutacağız. Kocam daha önce de kumar oynamıştı. Kumar borcu yüzünden 13 yaşındaki kızım kocamın alacaklıları tarafından kaçırılıp Adana’ya götürülmüştü. Daha sonra kızım onların elinden kurtularak jandarmaya sığındı ve şuan Adana’da bir yetiştirme yurdunda kalıyor. Şuan hiç kimse bize bakmıyor. Devletimizden bize yardım etmelerini bekliyoruz” dedi.

Babaları tarafından sokağa atılan çocuklar ise, “Babam kuma getirdi ve bizi sevmemeye başladılar. Daha sonra babamın yeni eşi bizi istemedi, bunun üzerine bizi sokağa attılar. Eşyalarımızı ve bizi getirip buraya attılar. Babam kumar oynuyordu. Daha sonra borcu çıktı. Aradan birkaç gün geçti ve sonra ablam kaçırıldı. Şuan ablam Adana’da bir yurtta kalıyor. Buradan Sayın Valimizden ve yetkililerden yardım bekliyoruz” diye konuştular.
Ailenin en küçük kızı olan Emine Ç., “Babam annemi ve bizi evden kovdu. Bize yemek vermiyordu, sonra bizi dışarı attı. Akşamdan beri yemek yemedim. Büyüklerimizden bize yardım etmelerini istiyorum. Ben annemden ayrı olmak istemiyorum. Yetkililerimizden bir ev istiyorum” şeklinde konuştu.

4 çocuğu ile sokakta kalan Henva Ç.’nin yardımına ise babası İsa Toprak yetişti. Kızının ve torunlarının sokağa atıldığını duyan Toprak, kızı ve torunlarına sahip çıktı. Damadının böyle bir şey yaptığına anlam veremediğini dile getiren İsa Toprak, “Damadım 15 gün önce kızımın üzerine bir kuma getirdi. O kadın da çocukları kabul etmediği için damadım tarafından birkaç eşyaları ile sokağa atıldılar. Ben de haberi duyunca bir baba olarak gelip kızıma sahip çıktım. Damadım daha önce de kumar oynuyordu ve kumar borcu yüzünden alacaklıları tarafından torunum kaçırıldı. Adana’da bir çadırda bir ay tutuldu. Torunum daha sonra bir fırsatını bularak jandarmaya sığındı. Şuan torunum Adana’da yetiştirme yurdunda kalıyor. Bir baba çocuğunu asla dışarıda bırakmaz, onun için ben de geldim, kızımı ve torunlarımı eve götüreceğim. Fakat benim de maddi durumum yetersiz. Devlet büyüklerimizden kızıma yardım etmelerini istiyorum” dedi.

İsa Toprak, daha sonra kızı ve torunlarını eve götürdü.