MHP Grup Başkanvekili Vural:

-''Anlaşılan o ki Cumhurbaşkanı, yeni bir adaylık sürecinde olabileceğinin mesajını vermiş olmaktadır''
-''AKP ve yeni CHP aynı dağın yeliymiş, aynı sudan içmişler. Bu milletin adı Türk milleti, niye bundan gocunuyorsunuz?''
MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, ''Anlaşılan o ki Cumhurbaşkanı, yeni bir adaylık sürecinde olabileceğinin mesajını vermiş olmaktadır'' dedi.
Vural, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında, Türkiye'nin Suriye politikasının başka mihrakların menfaatine geliştiğini savundu.
Suriye'deki olaylardan PKK, Barzani ve İsrail'in faydalandığını ifade eden Vural, ''Türkiye bu dayatmalar karşısında kendini hedefe almıştır'' dedi.
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun Suriye konusunda çelişkili açıklamalar yaptığını öne süren Vural, ''Türkiye böyle yönetilmez. Türkiye'yi çadır devleti haline dönüştürdünüz. Ne olup bittiğini adam gibi anlatın'' diye konuştu.
Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir'in ''Diyarbakır'ın Özerk Kürdistan'ın başkenti olacağına'' ilişkin açıklamalarını anımsatan Vural, şunları söyledi:
''Sen kim oluyorsun? Haddini bil. Tarih, yüreğinden ve aklından bunu geçirenlerin attıkları adımların akıbetini yazmıştır. Başta Diyarbakırlılar bu akıbeti çizer ve senin başına geçirir. Başkent Ankara'dır. Bu ülkede başka başkent yapmak isteyenlere karşı milli mücadele yürüttük. Bu millet kaderini tayin etmiştir. Bu sözler, PKK'nın etekleri altında siyaset yapanların, bugün bu lafları kullananların hangi safhaya geldiği konusunda da dikkati çekmelidir. Etrafa bakarak Kürdistan hayalleri kuranlara bu milletin vereceği cevap, aynı zamanda bu konuda bunları cesaretlendirenlere de vereceği cevap olmalıdır. AKP politikalarının Türkiye'yi nereye götürdüğünü görmemiz gerekmektedir. Bu zihniyete verilen destekler geri çekilmelidir. Savcılara sesleniyorum; AKP vekilin oğlu için polisleri sıraya dizeceğinize, 'özerk Kürdistan ve Diyarbakır'ı başkent yapacağız' diyenlere neden işlem yapmıyorsunuz?''
-''Yeni devlet mi kuracaksınız?''
'Türk milleti'' ifadesinin adeta dışlanmak istendiğini öne süren Vural, ''Türk milleti ifadesini anayasadan çıkartmak isteyenlerin amacı; bu milleti tarihinden, milli kimliğinden kopartmaktır. Aynen Irak ve Suriye'de yapılmak istenenler gibi Türkiye'de de aynı oyun oynanıyor. Yeni anayasa ile yeni millet mi oluşturacaksınız, yeni devlet mi kuracaksınız? Bu milletin adı tarihte de Türktür bundan sora Türk olacaktır, hangi etnik kimliğe sahip olursa olsun'' diye konuştu.
Dilin de bir bayrak olduğunu dile getiren Vural, ''Milletimizin dili Türkçe'dir. Eğitim dili de Türkçe'dir. Etnik kimlikte kullandıkları ana diline saygı duyacağız ama unutmayalım ki bu coğrafyada birbirimizi anlamamızı sağlayan dilimiz Türkçe'dir. Bunu ayrıştırmak isteyenler emperyalistlerdir. Büyük İsrail projesinin mihmandarlığını yapmak isteyenlerdir'' dedi.
''AKP ve yeni CHP aynı dağın yeliymiş, aynı sudan içmişler. Bu milletin adı Türk milleti, niye bundan gocunuyorsunuz?'' sorusunu yönelten Vural, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun bu konudaki açıklamalarını anımsattı. Vural, şöyle konuştu:
''Ey Kılıçdaroğlu; bu Cumhuriyeti kuran Türkiye halkına Türk milleti denir. Türlük etnik bir kimlik değildir ve buna indirgenemez. AKP ile CHP'yi Kürt meselesinde buluşturan babaları kim bunların? Bunları kim yönlendiriyor? AKP ile CHP'yi milli kimliği alt üst etme noktasına getiren güçler kimlerdir? Bunun sorgulanması gerekir. New York Times'ta, CHP bu yolda adım atarsa destekleneceği söyleniyor. Bakın nereden alkışlar geliyor? Aynı alkışlar Erdoğan'a da yapılıyor.''
-''Polisimizin başına çuval geçirilmesi''-
Hatay'da karakolda polislerin bir soruşturmayla ilgili teşhis edilmesi olayına da değinen Vural, ''Polisleri dizip o polislerin onuruyla şerefiyle oynayan bir yönetim zihniyeti var. Hükümetin en başta yapması gereken o polislerin onurunu iade etmektir. Oradaki polisleri sıraya dizeni bir de terfi ettirmişler. Vatandaşa sıkıntı çektiren varsa hukuk çerçevesinde gereği yapılır ama kimsenin apoletlerini sökmek suretiyle aşağılamaya hakkı yoktur'' dedi.
Vural, ''Askerimizin başına çuval geçirilmesi gibi bu olay da polisimizin başına çuval geçirilmesinden başka anlam taşımıyor'' ifadesini kullandı.
Vural, 2020 Olimpiyat logosu ile Mimar Sinan Camisi'nde figür ve renklerin AK Parti'nin amblem ve renklerine benzediğini savundu.
Suudi Arabistan ve Katar'ın, Suriye'nin silahlandırılması amacıya Adana'da gizli bir üs kurulduğuna ilişkin haberlerin olduğunu belirten Vural, bu konuyu soru önergesiyle gündeme getireceğini kaydetti.
Malatya'da davul çalınmasını istemeyen bir ailenin yaşadıklarıyla ilgili bir soru üzerine Vural, ''Uyanık olmamız lazım. Büyük Türk ailesini tuzağa düşürmek isteyenler var. Olayın kısmi ve tepkisel olarak kalacağını ümit ediyorum'' dedi.
Cumhurbaşkanlığı Basın Başdanışmanı Ahmet Sever'in açıklamalarıyla ilgili bir soru üzerine de Vural, ''AKP derin koalisyonunun çatladığını söylemiştim. Post kavgası yoğunlaşacaktır. Elbette aday olmak Sayın Gül'ün hakkıdır. Anlaşılan o ki Cumhurbaşkanı, yeni bir adaylık sürecinde olabileceğinin mesajını vermiş olmaktadır'' diye konuştu.