3 kişi oldukları belirlenen PKK’lılardan birinin de etkisiz hale getirilmesi için operasyonların sürdüğü belirtilirken, yaralı PKK’lıya ilk müdahalenin de mehmetçik tarafından yapıldığı belirtildi.

Valilik tarafından yapılan yazılı açıklamada şu bilgilere yer verildi: ’Van-Hakkari karayolu üzerinde vatandaşlarımızın can güvenliği ve emniyetini sağlamakla görevli jandarma yol emniyet devriyesine bölücü terör örgütü mensupları tarafından uzaktan kumandalı el yapımı patlayıcı saldırısı düzenlenmiştir. Saldırı sonrasında herhangi bir can ve mal kaybı meydana gelmemiştir. Olay sonrası kaçan teröristlerin yakalanması için yapılan operasyon sonucunda 1’i yaralı olmak üzere 2 bölücü terör örgütü mensubu 2 kaleşnikof piyade tüfeği, 5 Rus yapımı savunma tipi el bombası, 1 gece görüş dürbünü, 1 el dürbünü, 1 kamera, 13 kaleşnikof piyade tüfeği şarjörü, muhtelif sayıda kaleşnikof piyade tüfeği fişeği boş kovanı, 2 kaleşnikof piyade tüfeği kütüklüğü, 8 kutu ilaç, 2 terörist kıyafeti ile birlikte yakalanmışlardır.

Bu arada terörist sayısının 3 olduğu, çıkan çatışmada yaralandığı tahmin edilen ve olay bölgesinden kaçan teröristin yakalanması için Jandarma Özel Harekat Timleri’nin bölgede arama tarama faaliyeti devam ediyor. Yakalanan yaralı teröriste ilk yardım olay mahalinde güvenlik kuvvetleri tarafından yapılmış ve ardından süratle tedavisinin yapılması maksadıyla sağlık kuruluşuna sevki sağlanmıştır.’