Olay, E.Y.’nin mide bulantısı ve baş ağrısı şikayetleri nedeniyle ağabeyi tarafından hastaneye götürülmesiyle ortaya çıktı. Muğla’nın Ula İlçesi’ne bağlı Karabörtlen Köyü’nde yaşayan S.A., iddiaya göre 3 ay önce Van’da yaşayan amcasının kızı M.Y.’yi telefonla arayarak, eşinin yeni doğacak çocuğu için hastanede yattığını, kendilerine yardım etmesi için kızı E.Y.’yi Muğla’ya göndermesini istedi.

Bunun üzerine Muğla’ya giden E.Y., bir süre sonra 4 çocuk babası S.A.’nın tecavüzüne uğradı. E.Y.’nin iddiasına göre de S.A. kendisini kimseye bir şey söylememesi için tehdit etti. S.A. eşinin doğum yapmasından sonra E.Y.’yi otobüsle Van’a gönderdi.

Evde mide bulantısı ve baş ağrısı yüzünden ağabeyi tarafından Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne götürülen E.Y.’nin burada yapılan tahlilleri sonucunda ise 2,5 aylık hamile olduğu ortaya çıktı. Ağabey M.Y. ve yakınları, dün sabah E.Y.’yi de yanlarına alarak, Özalp Cumhuriyet Başsavcılığına giderek, 4 çocuk babası S.A. hakkında suç duyurusunda bulundu. Savcılık tarafından ifadesi alınan E.Y. tekrar doktor kontrolünden geçirilmek üzere hastaneye sevk edilirken, bu suçlamayla ilgili Muğla Savcılığı’na bilgi verildi. E.Y.’nin savcılıkta verdiği ifadesinde S.A’nın kendisini telefonla arayarak tehdit ederek, " Beni şikayet edersen kendi isteğiyle benimle birlikte oldu söylerim" dediği öğrenildi.

TECAVÜZDEN AİLE DRAMI ÇIKTI

Yaşanan tecavüz olayıyla bir aile dramı da ortaya çıktı. Babaları 5 yıl önce ölen 8 kardeşin de kısmen zihinsel engelli olduğu anlaşıldı. Köydeki yakınlarının ve aldıkları engelli aylıkları ile yaşayan yaşları 14 ile 27 arasında değişen 8 kardeşin annelerinin ise bir süre önce evlenerek çocuklarını bırakıp başka bir köye gittiği öğrenildi. E.Y.’nin nüfus kaydında 22 yaşında olduğu, ancak bu durumun ise ölen ablasının nüfus cüzdanını kullanmasından kaynaklandığı belirtildi.