Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu Birinci Daire Başkanı İbrahim Okur, "yargı, devletten yana taraftır" anlayışının değişmesi gerektiğini söyledi.

İbrahim Okur, Okan Üniversitesi Hukuk Fakültesi tarafından düzenlenen “Hukuk Söyleşileri” kapsamında düzenlenen toplantıda öğrencilerle bir araya geldi.

İstiklal Mahkemeleri ile birlikte yargıya, rejimi ayakta tutmak gibi bir görev verildiğini söyleyen Okur, bu anlayışın doğru olmadığını savundu.

Okur, şunları söyledi:

"Bundan sonra demokrasi her kesintiye uğradığında, her muhtıra, darbe vesaire girişimlerden sonra yargı bu görevine daha da pekiştirerek devam etti. Öyle bir noktaya geldi ki, yargının devleti korumak görevi olduğu gibi bir algı başladı. 'Yargı, devletten yana taraftır’ deniliyor. Bu düşüncenin değiştirilmesi gerekiyor. Doğrumudur bu hayır arkadaşlar. Hakim olarak son sözü söyleyen biri olarak siz taraflıysanız ben vatandaş olarak nereye gideceğim. Devlet zaten güçlü. Benim haklarımı kim koruyacak. Vatandaş olarak beni devlete karşı kim koruyacak? Bu soruyu cevapsız bırakmamalıyız.”