Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Yemen ziyaretinin ikinci gününde Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) önderliğinde gerçekleşen Yemen-Türk İş Konseyi 3. Olağan Toplantısı ve Karma Ekonomik Komisyonu 6. Dönem mutabakat görüşmelerine katıldı.

DEİK sunumunun ardından katılımcılara hitap eden Arınç, coğrafi olarak önemli stratejik bir konumda olan Yemen'in daha fazla ekonomik kalkınma göstermesi gerektiğini belirterek, ''Bu kalkınmanın dost ve kardeş ülke Yemen'de en kısa zamanda gerçekleşeceğine inanıyoruz'' diye konuştu.

Başbakan Yardımcısı Arınç, Türkiye'nin Yemen'den katılımcı bir ekonomik politika beklediğini belirterek, şunları söyledi:

''Yemenli tüccarları biz oldukça zengin biliriz. Hükümetler olarak bizim sağladığımız hukuki altyapıların ardından en önemli öncü güç işadamları olacaktır. Bu bağlamda biz Yemenli tüccarların Türkiye'ye daha fazla mal satmalarını bekliyoruz.''

Arınç'ın Yemen ziyaretinin 2. gününde, sona eren KEK 6. Dönem toplantılarının Ortak Mutabakat Zaptı imza töreni düzenlendi.

İmza töreninin ardından iki ülke teknik heyetlerine hitap eden Arınç, ''Bu ziyaretler sayesinde başlamış olduğumuz işbirliğini nasıl ilerletilebileceğimizi ve yeni işbirliği alanlarının neler olabileceğini tespit ediyoruz'' diye konuştu.

Hadi ve Basendeva ziyaretlerini değerlendirdi
Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Cumhurbaşkanı Abdurabbu Mansur Hadi ve Başbakan Muhammed Selim Basendeva ile görüşmelerinin ardından da temaslarını gazetecilere değerlendirdi.

Arınç, Yemen Cumhurbaşkanı Hadi ile görüşmesinde Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün mektubunu ilettiğini belirterek, ''Yemen Cumhurbaşkanı Hadi, Türkiye'nin Yemen'e daha fazla yatırım yapması görüşümüzü paylaşıyor'' dedi.

Gül'ün Hadi'den bir takım istekleri olduğunu söyleyen Arınç, ''Sayın Gül'ün EXPO'nun İzmir'e verilmesi konusunda Yemen'den destek talebini ilettim ve yine 2015-2016 BM Güvenlik Konseyi üyeliği içinYemen'den destek sözü aldık'' dedi.