Türkiye'nin ilk yerli gözlem uydusu olan RASAT'ın uzaya fırlatıldığı geçen yıldan bu yana dünyanın dört bir yanında çektiği görüntüler gelmeye devam ediyor. Türkiye uzay ve havacılık alanındaki başarısına bir yenisini daha ekleyerek, Göktürk-2'yi uzaya göndermeye hazırlanıyor.

Tamamen Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) tarafından geliştirilen Göktürk-2 uydusu uzaya fırlatılacak. Uzayla ilgili çalışmalar konusunda çok önemli bir yol kaydeden TÜBİTAK mühendisleri, istihbarat ve haberleşme uydusunu aralık ayında uzaya gönderecek. 2.5 metreye 2,5 metre çözünürlükle görüntü sağlayacak olan Göktürk-2 uydusu 5 yıl uzayda kalacak. Ayrıca uydu fırlatıldığında dünyanın her yerinden görüntü alınabilecek.

Bu 5 yıllık süre içerisinde süre içerisinde Göktürk-3 yapılacak, sonrasında ise Göktürk-4 devreye girecek. Göktürk-4'te 50 santimin altında çözünürlükle görüntü elde edilecek.

8 yıl içerisinde 12 yeni uydu daha değişik alanlarda kullanılmak üzere yapılacak. Yapılacak yeni uydular, zirai üretimden maden aramaya, iklim değişikliklerine, çevre ve şehircilik uygulamalarına, mimari uygulamalara varana kadar birçok alanda katkı sağlayacak. Mayınlar bile uydudan görülebilecek.