Mardin'in Kızıltepe ilçesinde Bahçelievler Mahallesi'nde 28 yıl önce hizmete giren Bahçelievler İlköğretim Okulu görenleri hayrete düşürüyor.

İlçede yaklaşık 15 yıl önce uygulanan imar planı sonucunda, 28 yıl önce hizmete giren Bahçelievler İlköğretim Okulu'nun ortasından yol geçmesine neden oldu. 19 derslikli ve bin 500 öğrenci kapasiteli okulun ortasından yol geçince tek bahçesi olan A ve B bloklarının çevresine duvarlar örüldü. 2 bloktan oluşan okulun kantinleri ile öğrencilerin dışarıda sıralara dizilişleri de ayrı ayrı oluyor.

İkiye ayrılan okulun, basketbol potaları ile voleybol direklerinden birer tanesi okulun dışında diğerleri ise okulun içindeki bahçede yer alması çocukların sağlıklı spor yapmalarına engel oluyor. İlgili makamlar, okulun hemen arkasında bulunan arsa için girişimlerinin olduğunu, ancak özel mülkiyet olduğu için ciddi bir çalışmaya başlanamadıklarından yakındı.

“YOL OKULUMUZU İKİYE BÖLDÜ”

İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Bahçıvancı yolun okulu ikiye böldüğünü, mevcut okulun hemen bitişiğindeki boş arsayı okul yapmayı istediklerini kaydetti. Bahçıvancı şöyle dedi “Bahçelievler ilköğretim okulumuz ilk olarak 1984-85 eğitim öğretim yılında açıldı. Nüfus artışıyla beraber ek binamız 1997 yılında yapıldı. Çok güzel ve şirin bir bahçesi vardı. Ancak yıllar sonra belediye imar planında yapılan bir tadilatla yolun bahçenin ortasından geçmesi büyük bir talihsizlik oldu. Bu dolayısıyla okulumuzu ikiye böldü. Şuanda yol ortasından geçiyor ancak biz bunun üst tarafındaki bölümüne yakın hem de bitişiğinde olan imar planında da okul yeri olarak gözüken bir arsa bulduk. Okulu oraya almaya çalışıyoruz” dedi.

Okulda okuyan öğrenciler ise mevcut okulun yeteri kadar hizmet veremediğinden yakınarak, devlet yetkililerinden yeni okul istedi. Okulun öğrencilerinden Fatma Demir “Biz yeni bir okul istiyoruz. Fen laboratuarı olan bir yer istiyoruz. Laboratuarımız sınıf olmuş okulumuzun ortasından yol geçiyor böyle bir şey var mı?” dedi.

Okulda, öğrencilerin rahat dolaşabilecekleri alan olmadığından yakınan veliler ise, “Öğrenciler sıraya dizilerken bile sıkışıyor, rahatça dolaşabilecekleri alan yok. Buna çözüm bulunmasını istiyoruz” diye konuştular.