MALTEPE Üniversitesi Zihin Engelliler Öğretmenliği Bölümü 3. sınıf öğrencisi 21 yaşında Gülşah Merve Yüksel, iki teker üzerinde motosikletiyle Türkiye turuna çıktı. Kadınların yaşadığı zorluklara, istismarlara dikkat çekmek için İstanbul’dan 9 gün önce yola çıkan genç kız, yarın Trabzon’da yolculuk sırasında yaşadıklarına kadınlara anlatacak. Yüksel, 36 günde 7 bin km yol yapacak 28 şehre uğrayacak.  Gülşah Merve Yüksel, ülkemizde kadınların yaşadığı zorluklara, istismarlara dikkat çekmek, kadınları cesaretlendirmek ve kadının isterse neleri başarabileceğini göstermek için yola çıktığını söyledi.
İSTANBUL’DAN START VERDİ
36 günde 28 şehri dolaşmayı planlayan Gülşah Merve Yüksel 9 gün önce İstanbul’dan start verdi. Türkiye'yi çepeçevre tek başına gezecek olan Gülşah Merve Yüksel, Türkiye’de kadınların yaşadığı zorluklar, istismarların kendisini çok etkilediğini belirterek, kız çocukları sürekli baskı altında ve bir korku ile yetiştirildiğini söyledi. Erkek isi olarak görülen motosiklet sürücülüğü ile kadının her alanda başaralı olabileceğini gösterdiğini belirten Yüksel, kadınlar sadece evde ya da belli görevlerde olmayı hak etmiyor. İçlerinde benim duyduğum cesareti barındırmaları tüm bu kadınlar için önemli bir adım olacaktır” dedi.
TRABZON’A GELİYOR
36 günde 7 bin km yol yapacak olan Yüksel, Cuma günü Trabzon’da olacak. Yamaha sponsorluğunda ülkeyi dolaşacak olan Gülşah Merve Yüksel, Trabzon'da moral depolayarak tekrar yola çıkacak. 10 gündür yollarda olan Yüksel, yaşadıklarını anlatacak. Yamaha Motor Türkiye Satış ve Pazarlama Müdürü Nihat Çadırcı ise Gülşah Merve Yüksel'i heyecanlı, idealist, cesaretli bir genç kız olduğu ve amacına kendilerini inandırdığı için desteklediklerini söyledi.