Yozgat Belediyesi, Yozgat Valiliği’nden 3 ay önce yıkım kararı için talepte bulundu. Valilik te buna olur verdi. Ancak, karara genelev işletmecileri itiraz ederek Kayseri Bölge İdare Mahkemesi’ne yürütmeyi durdurma istemiyle başvurdu. Mahkeme 17 Temmuz 2012 tarihli kararıyla yürütmeyi durdurma talebini reddetti.

Yozgat Belediyesi 6 kadının çalıştığı Yozgat Genelevi’nin yıkım işlemini bugün gerçekleştirdi. Akşam saatlerine kadar genelevi sakinlerinin eşyalarını boşaltmalarına izin veren belediye ekipleri, iş makinelerinin yardımıyla binaları yıktı. Yıkım sırasında herhangi bir itiraz ve olayla karşılaşılmazken, polis ekipleri de güvenlik tedbiri aldı.

Yozgat Belediye Başkanı Yusuf Başer, genelevin kaçak yapı statüsünde olduğunu belirterek, "Şehrin büyümesiyle birlikte 1979 yılında bulunduğu bölgede faaliyete başlayan genelevi artık evlerin arasında kalmıştı ve kaçak yapı statüsünde olduğu için yıkım kararı alındı. Kayseri Bölge İdare Mahkemesi’nin kararının ardından yıkım işlemini gerçekleştirdik" diye konuştu.