Saldırmak için gittikleri yurtta karşılarında polisi gören grup, ne yapacağını şaşırınca güvenlik güçlerine saldırdı. Grubun polise taş ve sopalarla saldırdığı olayda; 1 polis yaralandı, 6 kişi de gözaltına alındı.

Terör örgütü MLKP ile Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) üyesi bir grup üniversite öğrencisinin Kredi Yurtlar Kurumu'na ait Dumlupınar Öğrenci Yurdu'na yönelik taş ve sopalı saldırı girişimi polis engeline takıldı. MLKP ve ESP üyesi öğrenciler, dün gece geç saatlerde Osmangazi Üniversitesi Meşelik Kampüsü yanında bulunan Dumlupınar Öğrenci Yurdu'nu basarak burada kalan sağ görüşlü öğrencileri dövmek istedi. Yanlarına taş, sopa ve kesici alet alan grup, Dumlupınar Yurdu'na hareket ettiğinde durumdan polis haberdar oldu.

Bölgeye giderek tedbir alan İstihbarat, Terör ve Güvenlik Şube ekipleri, yurda saldırmak isteyen öğrencilerin bu girişimini bozdu. Karşılarında polisi görünce ne yapacağını şaşıran MLKP ve ESP üyeleri, yurt yerine bu kez planlarını bozan polise saldırarak mukavemette bulundu. Grup üyelerinin yanlarında getirdikleri taş, sopalarla yaptıkları saldırıda 1 polis yaralandı. Olayla ilgili 6 kişi gözaltına alınarak emniyete götürüldü. Olayı büyümeden önleyen polis, konuyla ilgili geniş çaplı soruşturma başlattı. Gözaltındaki 6 kişi, emniyetteki ifadelerinin ardından adli makamlara sevk edilecek.