Trabzon'dan rekor denemesi için 14 Mayıs'ta yüzmeye başlayan ancak 15 Mayıs'ta kendisini takip eden tekne ile irtibatının kesilmesi ve ardından yaşanan sorunlar nedeniyle rekor denemesinden vazgeçen Sunaçoğlu, karayoluyla Samsun'a geldi.

Yaşanan süreci anlatan Sunaçoğlu, Giresun'da yaşadığı sorunlar nedeniyle rekor denemesini iptal etmek zorunda kaldığını belirterek, “Gönlüm Samsun'a yüzerek gelmeyi istiyordu ama olmadı. Ancak söz verdiğim gibi Samsun'a geldim. Yarın yapılacak kutlamalarda sembolik olarak 6 kilometre açıktan denize gireceğim. Birkaç saat yüzdükten sonra söz verdiğim iskeleden Samsun'a çıkmayı istiyorum” dedi.

Sunaçoğlu, 30 Ağustos Zafer Bayramı'nda sponsor bulması halinde İzmir'den Atina'ya belirli etaplarda yüzerek geçmeyi, oradan da Selanik'e Ulu Önder Atatürk'ün doğduğu eve giderek spor hayatını noktalamayı planladığını anlatarak, şunları kaydetti:
“Bu benim jübilem olacaktı fakat son yaşadığım bu tatsız olaylar nedeniyle yarın etkinliğimi tamamladıktan sonra spor hayatımı noktalayacağım. Artık mesleğim olan gümrük müşavirliğine devam edeceğim. Belki bir kulüp açarak minik kulaçları da yetiştirebilirim.”