Halilhodzic'in istifasından sonra Süper Lig'de Trabzonspor'un şu an bulunduğu yeri göz önüne getirdiğinizde Konya maçı büyük önem taşıyordu. 
Alınacak 3 puan hem oyuncuların öz güvenlerini kazanmalarını sağlayacaktı hem de bundan sonraki maçlara daha güvenli bakmalarını sağlayacaktı.
Oyuna kaleci Fatih'in yaptığı büyük hata sonucunda 1-0 yenik başlamak zorunda kaldılar. Konyaspor hatları birbirine yakın kurdu. Trabzonspor'a boş alan bırakmamaya çalıştı. Orta alanda Trabzonspor'da Salih Dursun savunmanın önünde tek oyuncu olarak mücadele etti. 
Mehmet Ekici, Costant ve Özer geri dönüşlerde sorunları olan oyuncular. Bir de bunlara Cardozo'yu eklersek , Konyaspor orta alanda Trabzonspor'a göre üstün olan takımdı. 
Bosingwa'nın sağ kenardan getirdiği toplar dışında etkili olamayan Trabzonspor'un Cardozo ile gole çevirdiği penaltı, bir anda rolleri değiştirdi.
Mehmet Ekici, daha fazla topla buluşmaya başladı ve Trabzonspor'un hızını artıran başrol oyuncusu oldu.
Kazanılan ikinci gol ise bu sezon, Trabzonspor'un maçlarında ilk kez gördüğümüz güzellikteydi.
İkinci yarı Trabzonspor'un yediği golde Belkalem'in hatası çok büyüktü.
 
Çünkü orta alandan atılan uzun bir topta rakibe uzak kalarak pozisyon hatası yaptı. Beraberlik golünden sonra ise Trabzonspor'da başlayan telaş orta alanda Costant ve Özer'in fiziksel anlamda büyük düşüş yaşamaları ve önde yapılan çabuk top kayıpları yüzünden Konyaspor daha fazla Trabzon alanında görülen takımdı. 
Konyaspor'un girdiği iki gol pozisyonunda kaleci Fatih başarılıydı.
Bosingwa'nın sağdan getirdiği topta Cardozo'nun attığı gol, bu oyuncunun Trabzonspor'da nasıl daha verimli olacağının en büyük göstergesiydi.
Bu maçta alınan üç puan bozulan morallerin yeniden yerine gelmesini beraberinde getirecek. Fakat bu maçta anlatılması gereken ve üç puanda büyük katkısı olan Mehmet Ekici gerçekten son yıllarda özlemini çektiğimiz büyük ofansif katkılar yapan bir isimdir. Bu performansını daha yukarılara taşıyabilecek yeterliliği var. Bundan hem Trabzon hem de Türk futbolu yarar sağlar.