"1 Nisan yaklaşıyor, tuhaf şeyler oluyor" cümlesiyle başlayan video reklamı Ülker'in resmi Twitter hesabında yayımlandı.

Ancak video, bazı sosyal medya kullanıcılarından 'darbe mesajı içerdiği' gerekçesiyle eleştiri aldı. Ülker, yapılan paylaşımı kısa bir süre sonra kaldırdı.

Ülker'in bağlı olduğu Yıldız Holding'in Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ülker, Twitter'dan bir mesaj paylaştı. Murat Ülker, "Yurtdışındayım. Şimdi duydum. Haber verenlere teşekkürler. Kumpası kuranlar hak ettiklerini bulacaklar. Milletimizin yanındayız" dedi.

Ülker'den konuyla ilgili yapılan açıklama ise şu şekilde:

1 Nisan kapsamında hayata geçirdiğimiz 'küçük kardeş olmak' isimli kampanyamız maksatlı olarak farklı noktalara çekilmeye ve içinde olmayan anlamlar yüklenmeye çalışılmaktadır. Kampanyamız 1 Nisan konsepti altında aile bireyleri ve özellikle kardeşler arasındaki tatlı rekabeti konu almaktadır. Sosyal medyada kastedilen hiçbir konuyla ilgisi yoktur, olamaz. Bu masum şaka günü reklamını farklı noktalara çekenlerle ilgili tüm hukuki haklarımızı kullanacağımızı bildiririz.