Trabzonspor Başkanı Muharrem Usta, son genel kurulda elbette fikir ve üretim birliği olan bir yönetim oluşturamadı. Çünkü, çekişmeli bir seçime girdi ve o seçimin havasına göre yönetimini oluşturdu. Dengeler, yönetime yansıdı. Göreve adam seçilmedi, adam göreve getirildi. Bu son derece doğaldı. Çünkü, Usta gibi rakipleri de fikir ve üretim birliği olan bir yönetim oluşturamamıştı. Zira, seçim dengeleri o başkan adaylarının da elini kolunu bağlamıştı. Şimdi, ben öyle sanıyorum ki, Usta’nın hem Celil Hekimoğlu’nun hem de İbrahim Hacıosmanoğlu’nun listesinde olup şu anda kendi yönetiminde yer almasını istediği bir çok kişi vardır. Onları bir araya getiremedi zira çok başkan adaylı seçim yüzünden.

Şimdi, 50’inci yıla girerken Trabzonspor’un da bu yılda hedefinin şampiyonluk olduğu gerçeği topluma vaat olarak lanse edilmişken, Usta bu yıla bu yönetim ile girer mi? Bence hayır. Süreç içinde Usta yönetimini tanıdı. Yarı yolda yorulanları gördü, en önemlisi katkı açısından hayal kırıklığına uğradıklarını da. O nedenle, Usta fırsatını yakaladığı an 50’inci yılına yeni bir yönetim ile girebilir. Bu da onun hakkı. Aslında camia da bu hakkı kullanması için Usta’nın elini rahatlatmalı.

Yani, kimse karşısına aday çıkmamalı ve Usta fikir ve üretim birliği olan bir yönetim oluşturmalı. Trabzonspor’un masada en büyük zaafı ne yazık ki fikir ve üretim birliği olan bir yönetim oluşturamamasıdır. Öyle ki başkan ve diğer başkanlar yönetimine aldığı bazı kişileri yönetiminde tanıyor. Böyle bir zaaf olmaz, olmamalı. O nedenle, Usta’nın 50’inci yıla girerken yönetimini değiştirmesi gerekir diyorum. Kendi de zaten bunun fırsatını yakaladığında bunu yapacaktır diye düşünüyorum.

KİMİNLE YOLUNA DEVAM EDER  

Peki, Usta fırsatını buldu genel kurul yaptı. Mevcut yönetiminden kiminle yoluna devam eder. Kiminle etmez. Aşağı yukarı bu isimler belli. Azıcık Usta yönetimini takip edenler kime dur kime git diyebileceğini tahmin eder. Önemli olan Usta’nın yeni yönetimine kimi alacağıdır. İşte bu konuda seçim önemlidir. Usta’nın fırsatını bulduğunda yapacağı genel kurulda yeni yol arkadaşlarını belirlemede hata yapmak gibi şansı yok. Az çok da Trabzon’daki spor kamuoyunu da tanıdı, kimin yönetiminde olacağını gördü, ona göre hamle yapar.

TRABZONSPOR EN BÜYÜK STK’DIR  

  Efendim, Bakan Süleyman Soylu, Trabzon’da referandum öncesi STK’lar ile yaptığı toplantıya Trabzonspor başkanı niye katılmış. Siyasi bir toplantıda ne işi varmış. O zaman ASKF’nin, TÜFAD’ın ne işi vardı. Beyler, Trabzonspor Trabzon’un en büyük STK’sıdır. Usta, o toplantıya katıldı diye referandumda Trabzonspor’un tercihini mi ortaya koydu. Davet edildi gitti. Ben dün de bu tür toplantılara Trabzonspor başkanının katılmasını yadırgamadım bugün de. Ama dün yadırgayıp, Usta’yı hoş görenlerin de çifte standardına hiç şaşırmadım.