Sakatlıklar, uyum sorunu yaşayan transferler, teknik adam değişiklikleri, boş tribünler, yönetimsel anlamda yaşanan bazı sıkıntılar, verilmeyen haklar ve daha bir sürü şey sıralayabilirsiniz bu sezon Trabzonspor'un ligde bulunduğu konum için.
Ama öyle bir şey var ki, bunların hepsinin önüne geçiyor: Hakem hataları!
Her sezon klasiktir aslında 'Hakem hataları ligin önüne geçti' sözleri.
Ancak bu sezon hakem hatalarının ligin önüne geçtiğini söylemek mümkün değil. Hakem hataları sadece Trabzonspor'un önüne geçen bir engel gibi duruyor.
Hatta durum öyle bir hal aldı ki, Eskişehirspor ve Balıkesirspor maçlarında yapılan hakem hatalarını görünce, "Neyin mücadelesini veriyoruz" diyebilir Trabzonspor camiası.
Evet, takım her iki maçta da kötü bir görüntü verdi. Rakibe kendi oyun anlayışını kabul ettiremedi ancak Eskişehirspor maçında verilmeyen bariz gol, Balıkesirspor maçında verilen amaçsız penaltıyı kim izah edebilir. Bu hataların hesabını, kaybedilen puanların cezasını kim ödeyecek.

Futbol bir yaşam biçimidir
'Hakem de insan hata yapar' mantığıyla gelinen bu süreçte yabancı oyuncu sınırlamasını serbest bırakacağına, yabancı hakem fikri de artık bir değerlendirmeye tabi tutulmalı. Hani Türk futbolcularına diyoruz ya artık, 'Bakın yabancı sınırı kalktı. Artık bu kadar para kazanamayacaksınız' diye.
İşte birileri de hakemlere şunu diyebilmeli, 'Artık kötü maç yönettiğinizde bir alternatifiniz var. Nasıl olsa iki hafta dinlenir tekrar maç alırım' mantığından kurtulun.
Futbol, 22 kişinin peşine koştuğu bir topu kapıp gol atma mücadelesi değildir sadece.
Milyonların uğruna gözyaşı döktüğü, zaman zaman mutlu olduğu, maddi, manevi birçok şey feda ettiği bir yaşam biçimidir taraftarlar için.
Bu kadar insanın kalbine yerleşen futbol aşkını bir düdükle söküp almayın. Bilin ki kırılan hiçbir şey eskisi gibi olamaz.