Yalova, Hırvatistan'ın Trogir iliyle kardeş şehir protokolü imzaladı.

Yalova Belediyesi ile Hırvatistan'ın Trogir şehri ile bir süredir devam eden kardeş şehir görüşmeleri sonuçlandı. Yalova Belediyesi'nde düzenlenen törenle Trogir ve Yalova arasında kardeş şehir anlaşması imzalandı. Protokole Trogir Belediye Başkanı Damir Rılje ve Yalova Belediye Başkanı Yakup Koçal imza attı.

Koçal, "İlimizde yaşayan insanların çoğu Balkan göçmenlerinden oluşuyor. Balkanlar'la Yalova arasında bir kardeşlik köprüsü kurmanın çabası içerisindeyiz. Hırvatistan'ın Trogir şehri ile bugün kardeş şehir protokolünü imzaladık. Böylece Balkanlar'da 18 kardeş şehrimiz oldu. Biz kardeş şehirlerimizle ticari ve kültürel ilişkilerimizi geliştirerek bu coğrafyada yeniden barışın tesis edileceğine, halkların kardeşliklerini geliştirebileceğine inanıyoruz. Türkiye'de Balkanlar'da en yaygın kardeş şehir ağına sahip il Yalova'dır. Biz Yalova olarak ülkemizin dış politikasının şekillendirilmesi adına da bu kardeş şehir ağının katkısı olacağına inanıyoruz" dedi.

Trogir Belediye Başkanı Damir Rılje ise, "Yalova şehri ile kurulan kardeşlik ilişkisinden mutluluk duyuyoruz. Gelecekte Yalova ile güzel işler yapacağız. Bu yıl Hırvatistan Avrupa Birliği'nin 28. üyesi olacak. Avrupa'dan 20 kardeş şehrimiz var. 8 ülkeden şehirlerle de görüşme aşamasındayız. Biz sadece kutlamalar değil, kardeş şehirlerimizle yatırımlar yapmayı da hedefliyoruz. Yalova ile de önümüzdeki süreçte iş birliğine gideceğiz" sözlerine yer verdi.