Edinilen bilgiye göre, olay 22 Ekim 2012 pazar güne saat 17:30 sıralarında merkez Seyhan ilçesine bağlı Yeşiloba Mahallesi'nde meydana geldi. İddiaya göre Z.A. (16) okulda tanıştığı ve çok sevdiği Mehmet Aslan Güven (20) ile evlenmek istedi. Ancak baba Sabahattin Akyol (44) kızı okuması ve yaşının küçük olması nedeniyle evliliğe karşı çıktı. Bunun üzerine kızı Z.A., "Baba beni vermezsen kaçarım, Mehmet'i canımdan çok seviyorum" dedi. Bunun üzerine baba yine kızını yaşı küçük olduğu için vermeyerek, yaşını büyütmek için avukata başvurdu.

Avukat yaş büyütmenin 5-6 ay süreceğini bu süreçte kızın zaten 17 yaşına gireceğini söyledi. Bunun üzerine baba yaşını büyütmekten vazgeçerek kızının baskısına dayanamayarak evlendirmeye karar verdi. Kız çocuğu ile genç için 24 Ağustos'ta düğün yapıldı. Ancak düğünden sonra kız çocuğu ile damat arasında kıskançlık yüzünden tartışmalar çıktı. Sürekli tartıştıkları için Z.A. intihar etmeden iki gün önce babasından ayrılan ve İstanbul'da olan annesi Halime Alaşkan'ı (36) arayarak, "Anne ben çok sıkıldım sana gelmek istiyorum, eşimle sürekli tartışıyorum" dedi.

Ancak anne "Kızım geleceksen eşinle gel, bana küs gelme" diye yanıt verdi. Bunun üzerine kız annesinin yanına gitmedi. 21 Ekim günü de önce babasının evine giden ardından da kayınvalidesinin evine giden Z.A. daha sonra Yeşiloba Mahallesi'nde hemzemin geçide giderek Mersin'den Adana'ya gelen trenin önüne atlayarak intihar etti. 400 metre süreklenen Z.A.'nın bedeni parçalandı. Kayınvalide dünerlerini arayarak Z.A.'nın eve gelmediğini söyledi. Bunun üzerine aile sabaha kadar aradı ancak bulamayınca polis merkezine gitti. Polisler bir kız çocuğunun trenin önüne atlayarak intihar ettiğini söyledi.

Bunun üzerine baba Sabahattin Akyol Adlı Tıp Kurumu Morgu'na giderek cesede bakarak kızı olduğunun teşhisini yaptı. Daha sonra cenaze morgtan alınarak Kabasakal Mezarlığı'nda toprağa verildi. Cenaze törenine damat ve akrabaları katılmadı. Baba Sabahattin Akyol daha sonra Cumhuriyet Savcılığı'na giderek damat hakkında suç duyurusunda bulundu.

Baba Akyol, kızının kendi isteğiyle evlendiğini bu nedenle kendisinin de kızına küs olduğunu belirterek, "Evlendikten sonra sürekli tartışmaya başlamışlar. Dayak atıp atmadığını bilmiyorum. Ama iki ayda ne oldu da kızım intihar etti. Ben bunu öğrenmek için suç duyurusunda bulundum. Derdini bana anlatmadı. Annesine anlatmış ama o da pek çare olamamış. Bana da kendi isteğiyle evlendiği için anlatamadı gitti intihar etti" diye konuştu.