Gümüşhane Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü (GÜDAK) ile Trabzon Tenis Dağcılık Kayak İhtisas Kulübü (TEDAK) üyesi 46 sporcunun katıldığı ve Gümüşhane Dağcılık İl Temsilciliği Faaliyet programında yer alan yürüyüş, yoğun kar yağışı ve tipi altında gerçekleştirildi.
Kar yağışı nedeniyle arazili araçla köyden balık tesislerine kadar sporcular, bin 610 metreden başlayan yürüyüşte yaklaşık 11 kilometre yol alarak, parkuru 4 saatte tamamladı. Bölgede bulunan alabalık tesisinin işletmecisi İsmail Ergün rehberliğinde gerçekleştirilen yürüyüşte zaman zaman bir metreyi bulan kar kalınlığı nedeniyle zor anlar yaşayan sporcular, yüksek rakımlara çıktıkça artan tipi ile birlikte zirve noktasından geri döndü.
Ergün, yürüyüş programında yer alan anıt ağaçlara tipi ve kar yağışı nedeniyle gidemediklerini belirterek, 2 bin 100 metre rakımlı Kalis yaylasına bu tipide çıkan grubun önemli bir olayı başardığını söyledi.
GÜDAK üyesi sporculardan yürüyüşe katılan tek kadın sporcu olan Kıymet Koyun ise oldukça zorlandıklarını, tipi ve yağışa rağmen oldukça zevkli bir yürüyüş düzenlediklerini ifade etti.
Günün yorgunluğunu kartopu oynayarak atan sporcular daha sonra alabalık tesislerinde mola verip, yemek yedikten sonra araçlarla şehre döndü.