Balıkesir'de önceki akşam yaşanan korkunç olayda 33 yaşındaki baba henüz 3 aylık bebeğinin başını defalarca yere vurarak öldürdü.

BEBEĞE VERİLEN MAMA ORTALIĞI KARIŞTIRDI

Olay, önceki akşam Balıkesir 1. Sakarya Mahallesi Başpınar Sokak'ta bir evde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Ulaş D. (33), daha önce boşandığı eşi Yeliz M. (28) ile birlikte yaşamaya başladı. İddiaya göre, eşine çocuğunu emzirmesi için baskı yapan Ulaş D., yine bebeğe mama verdiği için karısının darp etti.

Eşinin üzerine bıçakla yürüyen Ulaş D., iddiaya göre 3 aylık bebekleri Berrak Su'yu başını defalarca yere vurarak darp etti. Darpedilen çocuğunu eşinin elinden kurtarmak isteyen kadın, bıçakla üzerine yürüyen eşinin elinden sokağa kaçarak kurtuldu. Komşuların ihbarıyla olay yerine gelen polis ekipleri, şahsı gözaltına aldı. Ambulansla Balıkesir Atatürk Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Berrak Su adlı Bebek, Çocuk Yoğun Bakım Ünitesi'nde tedavi altına alındı. Ancak, kafa tasında kırık ve beyin kanaması olduğu belirlenen Bebek, sabah saat 08.30 sıralarında hayatını kaybetti.

CENAZEYİ DEDE TESLİM ALDI

Atatürk Devlet Hastanesi morguna kaldırılan Berrak Su bebeğin cenazesi, adli tıp uzmanı tarafından yapılan otopsinin ardından ailesine teslim edildi. Portatif Bebek taşıma çantasına konulan Berrak Su bebeğin cenazesini dedesi İbrahim M. teslim aldı. Gözü yaşlı aile, bebeklerini merkez Yeniköy'de toprağa verdi. Bebeğin cenazesinin çantada taşınması yürek burktu.

"YOK ÖYLE BİR ŞEY"

Bu arada, eski eşinin bebekle birlikte ağır şiddet uyguladığı genç eşi Yeliz M.'ye de kaldırıldığı aynı hastanede darp raporu verildiği bildirildi. Asayiş Şube Müdürlüğünde gözaltına alınan katil zanlısı Ulaş D., sağlık raporu için götürüldüğü hastanenin acil servisinde basın mensuplarına, bebeğiyle ilgili darp iddiasını, "Yok öyle bir şey" diyerek kabul etmedi.

Adliyeye götürülen Ulaş D., savcılıktaki ifadesinin alınmasının ardından sevk edildiği mahkeme tarafından tutuklanarak Balıkesir L Tipi Kapalı Cezaevi'ne gönderildi.

ÇİFT İNTERNETTE TANIŞMIŞ

Yeliz M.'nin Ulaş D. ile 6 yıl önce internette tanıştığı ve ailesi istemeyince kaçarak evlendiği öğrenildi. Çiftin 2009 yılında doğan ilk çocukları S.Y.D.'nin babanın anne ve çocuğuna şiddet uyguladığı iddiası yuvaya verildiği ve buradan koruyucu aileye teslim edildiği kaydedildi.

Çiftin 2010 yılında M.D. isimli bebeklerinin dünyaya geldiği, bu çocuğun da babası tarafından darp edildiği belirtildi. Ulaş D.'nin bu yüzden tutuklandığı ve yaklaşık 9 ay cezaevinde kaldığı öğrenildi.

Şahsın, cezaevinde iken kendisinden boşanıp babasının evine dönen eski eşi Yeliz M. ile ailesini ve kendisini yok etmekle tehdit edip nikahsız olarak yaşamaya devam ettiği kaydedildi.