CENNETTEKİ ÇÖPLÜK

Yönetmenliğini Fatih Akın'ın yaptığı belgesel 'Cennetteki Çöplük'te Trabzon'un Sürmene ilçesine bağlı Çamburnu beldesinde oluşturulmak istenen çöp depolama alanına karşı çıkan yöre halkının, 12 yıldır sürdürdüğü mücadele anlatılıyor.

Belgeselde, Karadeniz kıyısındaki bir köydeki çay tarlaları ortasına kurulan dev çöp arıtma ve toplama tesisine karşı köylülerin verdiği mücadele gözler önüne seriliyor. Fatih Akın, çevre felâketini öğrenir öğrenmez, bu tesisin kurulmasına engel olamasa da kurulma aşamasından günümüze kadarki her süreci belgeledi.

GÖLGEDE DANS

Yaslı bir eş, bir anne, bir terörist... Kuzey İrlanda''nın bağımsızlığına kendini adayan bir dava kadını... Colette McVeigh''i ilk kez bir çocukken, küçük kardeşinin mezhep çatışmasında öldürüldüğü 1970''lerde görürüz. Ve o günden 20 yıl sonra Colette bu kez Londra''da metroya bomba yerleştirme suçlamasıyla tutuklanır. Gizli servis, ona iki seçenek sunacaktır: Ya susacak ve 25 yıl hapis cezasına çarptırılacak ya da kendi ailesine karşı casusluk yapacaktır.

En İyi Belgesel Oscar'ı kazanan "Teldeki Adam" (Man on Wire) ve "Kral" (The King) filmlerinin yönetmeni James Marsh''ın filmi "Göldede Dans'ın başrollerinde Oscar adayı aktör Clive Owen, Andrea Riseborough, Altın Küre sahibi aktris Gillian Anderson gibi başarılı bir kadro yer alıyor.,

GÜNEŞ YANIĞI

Haftanın dramı olan ''Güneş Yanığı 2''nin yönetmenliğini Nikita Mikhalkov yaptı.

Nikita Mikhalkov, Dmitriy Dyuzhev ve Mikhail Efremov'un başrollerini paylaştığı filmin konusu şöyle:

''Mikhalkov'un canlandırdığı kahraman Albay Kotov ilk filmin sonunda idama mahkum edilmesine rağmen canını kurtarmış ve İkinci Dünya Savaşı'nda cephede savaşmaktadır. Karısı Maroussia eşinin öldüğüne inanmakta, kızı Nadia ise babasından nefret etmektedir. En kötüsü ise ezeli düşmanı Mitya suikastten kurtulmuştur ve Stalin'in emirleri uyarınca Kotov'un peşine düşer.''

STRİPTİZ KULÜBÜ

Şov dünyasında "Magic Mike" olarak anılan Mike Martingano aslında hep mobilya tasarımcısı olmak istemiş olan genç ve yakışıklı bir striptiz dansçısıdır. California eyaletinin en ünlü ve en çok kazanan erkek dansçılarındandır ve kadın lar ona tam anlamıyla taparlar. Bir gün, henüz genç bir dansçı olan "The Kid" lakaplı Adam ile tanışır. Mike, genç Adam'ı himayesi altına alarak, ona şov dünyasının eğlenceli kapılarını aralar. Kadınları tavlamak, çılgın partiler vermek ve kolay para kazanmak gibi konularda Adam'ı eğitirken, kız kardeşi Paige ile tanışınca yaşadığı hayatın da değişebileceğini fark edecektir. paige ona şov dünyasını bırakıp, her zaman hayalini kurduğu yaşantının mümkün olduğunu anımsatır...

Erkek striptizcilerin dünyasında geçen alışılmışın dışında bir film olan Magic Mike'ın yönetmenliğini Steven Soderbergh, başrolünü ise Channing Tatum üstleniyor. Senaryosu Reid Carolin'e ait filmin yurt dışı eleştirmen notu ise yüksek.

AŞK YENİDEN

Haftanın romantik filmi, ''Aşk Yeniden''in yönetmenliğini ise David Frankel üstlendi.

Başrollerini Meryl Streep, Tommy Lee Jones ve Jeff Bridges'in paylaştığı filmde, Kay'ın evlilik hayatını biraz canlandırmaya çalışması ve kocasıyla yeni bir bağ kurma mücadelesi konu ediliyor.

Kay ve Arnold sadık ve özverili bir çifttir. Ama onca yıllık evliliğin ardından Kay evlilik hayatını biraz canlandırmayı ve kocasıyla yeni bir bağ kurmayı istemektedir. Great Hope Springs isimli küçük bir kasabada faaliyet gösteren, meşhur bir çift terapistinin adını duyunca, şüpheci ve bildiğinden şaşmayan kocasını, bir hafta evlilik terapisi almak üzere uçağa bindirmek için ikna etmeye kalkışır. İnatçı Arnold'ı bildiğinden şaşmaya ikna etmek bile zorken, her ikisi içinde yatak odasında aralarına giren kara kediyi kovmak ve ilk defa birbirlerine aşık olmalarını sağlayan o kıvılcımı yeniden çakmak söz konusu olduğunda asıl zorlukla karşı karşıya kalacaktır.

TAKİP: İSTANBUL

Senaristliğini Luc Besson ve Robert Mark Kamen'in yaptığı aksiyon ve gerilim filmi ''Takip: İstanbul''un yönetmenliğini, Olivier Megaton üstlendi.

Filmin ilk serisinde Bryan Mills'in kızını kaçıran ve yine Mills tarafından öldürülen çete elemanlarından birinin babası, bu sefer de intikam almak için Neeson'ın İstanbul'da tatil yapan karısını kaçırır. Emekli CIA ajanı Bryan Mills de olayın takipçisi olarak bunu yapanları yakalamaya çalışır.

Filmde, Liam Neeson'ın yanı sıra Maggie Grace, Famke Janssen, Rade Serbedzija, Luke Grimes, John Gries ve Leland Orser rol alıyor.

SAMMY'NİN MACERALARI 2

Sammy'nin ve Ray'in, akvaryumdan kaçış mücadelesi'' Bu hafta özellikle küçük izleyicileri sinema salonlarına çekmeyi hedefleyen ''Sammy'nin Maceraları 2'', sevimli deniz kaplumbağaları Sammy ve Ray'in keyifli serüvenini üç boyutlu olarak beyazperdeye taşıyor.

Ben Stassen'in yönettiği filmde, deniz kaplumbağası Sammy ve Ray, mercan adasında, yumurtadan yeni çıkan Ricky ve Ella'yı denize götürürken kaçak avcılar tarafından yakalanırlar ve kendilerini Dubai'de dev akvaryum içinde bulurlar.

Sammy ve Ray çeşitli kaçış denemesinden sonra güney denizlerine doğru yol alırlar.