Orman ve Su İşleri Bakanlığı'nca, İstanbul Fatih Ormanı'nın bir konut projesine tahsis edildiği iddiasının gerçeği yansıtmadığı belirtilerek, "Bu iddia, kamuoyunu ve vatandaşlarımızı yanıltmakta ayrıca Bakanlığımızın adı ticari maksatla hukuksuz şekilde kullanılmaktadır" ifadesi kullanıldı.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, son günlerde bazı basın organlarında İstanbul Fatih Ormanı'nın Ağaoğlu Grubu'na konut projesi amaçlı tahsis edildiğine ilişkin haberlere yer verildiği belirtildi.

'TANITIM FİLMİ YANILTICI'

Açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Söz konusu grup tarafından yapılacak inşaat projesi, Fatih Ormanı sınırları dışında yer almaktadır. Fatih Ormanı'ndan herhangi bir tahsis söz konusu değildir. Ayrıca projenin tanıtım filminin Bakanlığımız sorumluluk
alanında yer alan Fatih Ormanı sınırları içinde çekilmesine dair Bakanlığımızdan alınmış bir müsaade de bulunmamaktadır.

Projenin web sitesinde proje alanının kuzeyden Fatih Ormanı'na komşu olduğu ve ormanın kullanım haklarının grubun elinde bulundurulduğu ifadelerine yer verilmiştir.

Gerçeği yansıtmayan bu iddia, kamuoyunu ve vatandaşlarımızı yanıltmakta ayrıca Bakanlığımızın adı ticari maksatla hukuksuz şekilde kullanılmaktadır. Bu tür yanlış beyanlara itibar edilmemesi hususu basının ve kamuoyunun bilgisine önemle sunulur."