1 milyardan fazla üyesiyle Dünya'nın en büyük sosyal medya ve arkadaşlık sitesi olan Facebook, akıllı telefonlara Facebook uygulaması indirilerek her an ve her yerde erişim sağlamanıza imkan tanıyor. Facebook indirmek için yapmanız gerekenler aslında oldukça basit. Android iOS veya Windows Phone kullanıcıları uygulama marketlerinden Facebook indirip telefonlarına yükleyebiliyorlar.

Facebook, geliştirdiği uygulamalar sayesinde akıllı telefonlara indirilerek pek çok farklı cihaz üzerinden anında takip imkanı sunuyor.

Android

Facebook uygulamasını Android cihazlarda kullanmak için cihazınıza Google Play Store üzerinden Facebook indirmeniz yeterli olacaktır.

Android Facebook indir

iPhone ve iPad

iOS işletim sistemi bulunduran iPhone ve iPad için Facebook uygulamasını AppStore üzerinden indirebilirsiniz.

iOS Facebook indir

Windows Phone

Windows Phone işletim sistemi kullanan cihazlar da Facebook uygulamasını uygulama mağazasında ücretsiz olarak indirebilirler.

Windows Phone Facebook indir
Facebook'tan yeni bir uygulama daha

Facebook tarafından geliştirilen ‘Rooms’isimli uygulama sayesinde kullanıcılar, kendi belirledikleri bir konu üzerine sohbet odaları oluşturabiliyor.

Bugün, Apple Store’da ücretsiz olarak kullanıma sunulan uygulama, kullanıcıların bir sohbet odasına katılmalarına ve istedikleri konu çerçevesinde yeni bir sohbet odası yaratmalarına imkan veriyor.

Yapılan açıklamaya göre, Facebook’tan farklı bir platform olan uygulama, kullanıcıların isimlerini gizlemelerine ve her sohbet odasında kendi belirleyecekleri farklı bir isimle bulunmalarına izin veriyor.

Sadece davetiye ile katılınabilinen sohber odalarını oluşturan kullanıcılar, buradaki kuralları da kendileri belirliyor.

Facebook tarafından kullanıma sunulan yeni uygulama, şu an için sadece iOS işletim sistemine sahip akıllı telefonlarda çalışıyor. Şirketin uygulamanın Android versiyonunu ne zaman yayınlayacağı ise, şu an için bilinmiyor.
Facebook'un kullanıcı sayısı 1.3 Milyar'ı aştı

Bu da Facebook üyelerinin sayısının Çin'in nüfusundan daha kalabalık olduğunu gösteriyor.

Bu yılın üçüncü çeyreğine ait mali sonuçlarını açıklayan Facebook'un büyümesi devam ediyor. 30 Eylül'de biten 2014 üçüncü çeyreğine ait verileri açıklayan Facebook'ta kullanıcı sayısı 1.35 milyar oldu.

Çin'in nüfusundan daha büyük olan bu rakama göre bir önceki döneme göre kullanıcı sayısı yüzde 2.27 arttı. Bu artış rakamı bir önceki çeyrekte yüzde 3.125 olmuştu. Rakamlara göre Facebook kullanıcı sayısındaki artış hızı biraz yavaşlamış görünüyor.

GELİRLER ARTIYOR

Kullanıcı sayısındaki artış hızı yavaşlasa da firmanın gelirlerindeki yükselme sürüyor. Bir önceki çeyrekte 2 milyar 910 milyon dolar olan gelirler bu çeyrekte 3 milyar 203 milyon dolara yükseldi. Elde edilen bu gelirin 806 milyon doları ise kar. Yıllık bazda bakıldığında 2014 yılının ilk 9 ayında Facebook'un 2 milyar 239 milyon dolar kar ettiği görülüyor. Bu rakam geçen yıl aynı dönemde 977 milyon dolardı.

Facebook'ta günlük kullanıcı sayısı da artmaya devam ediyor. Bir önceki dönem 829 milyon olan bu sayı son çeyrekte 864 milyona yükseldi. Öte yandan Facebook'a sadece mobil cihazlardan erişen üye sayısı da aylık bazda 456 milyona yükseldi. Bir önceki dönem bu rakam 399 milyondu.

ÜST LİMİTE ULAŞILMAK ÜZERE

Rakamlara göre Facebook kullanıcı sayısının artış hızı azalsa da gelirleri artmaya devam ediyor. Zaten bir süredir bu artış hızının düşmesinden rahatsız olan firma farklı çözümlerle bu rakamı yükseltmeye çalışıyordu.

Bu hızın düşmesindeki en önemli sebeplerden biri de dünya nüfusunun büyük bir bölümünün internet erişiminin olmaması. Facebook bu konuda da çeşitli yatırımlar yaparak çözüm üretmeye çalışıyor.

Bu çözümlerden biri ise ücretsiz internet hizmeti vermek. Firmanın bu alanda çalışmaları halen devam ediyor.